hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu Nükleer Santrali için geri sayım

    Akkuyu Nükleer Santrali için geri sayım
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Nükleer enerjide Rusya ile birlikte attığımız adım (Mersin Akkuyu Nükleer Santrali) ki artık haftalar sayıyoruz, aylar diyemeyeceğim, bir an önce buna başlamak istiyoruz. Her şey tamam, kazma artık vurulacak ve 20 milyar dolarlık nükleer enerji yatırımına başlıyoruz" dedi.

    Erdoğan, Uluslararası Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen Türk-Rus İş Formu Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuştu.

    Erdoğan, enerji konusunun iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin en önemli boyutunu teşkil ettiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki 20 yıl boyunca Türkiye'de enerji alanında yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırımın yapılması bekleniyor. Bu, yılda ortalama 5 milyar dolarlık yatırıma tekabül ediyor. Bu tür bir ortamın, Rus şirketlerine önemli fırsatlar sunacağı ve iki ülke şirketlerine işbirliği imkanları sağlayacağı kanısındayım.

    Bildiğiniz gibi nükleer enerjide Rusya ile birlikte attığımız adım (Mersin Akkuyu nükleer santrali) ki artık haftalar sayıyoruz, aylar diyemeyeceğim, bir an önce buna başlamak istiyoruz. Herşey tamam, kazma artık vurulacak ve 20 milyar dolarlık nükleer enerji yatırımına başlıyoruz. Rusya ile ekonomik ilişkilerde yakalanan bu ivmenin iki ülke menfaatine uygun olarak sürdürülebilmesi amacıyla öncelikle gümrük, ulaştırma, tarımsal, hayvansal ürün ticareti ve turizm alanlarındaki teknik temasların arttırılmasının yerinde olacağını düşünüyoruz."

    Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki coğrafi yakınlık avantajının daha iyi kullanılarak Güney Rusya'da geniş çaplı bir Türk lojistik merkezi oluşturulmasına büyük önem verdiklerini vurguladığı konuşmasında, "Samsun-Kavkaz Limanları üzerinden demiryolu feribotu taşımacılığı hattını tesis eden anlaşmanın imzalanmasından da çok büyük bir memnuniyet duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow