hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem olacak diye Roma'yı terkettiler!

    Deprem olacak diye Romayı terkettiler
    expand

    İtalya'nın başkenti Roma'da 11 Mayıs'ta deprem olacağı söylentisi kent sakinleri arasında endişeye yol açtı. Şehirden gelen haberlere göre, binlerce kişi işe gitmeyerek Roma'dan ayrıldı.

    Söylentilerin kaynağı ise, kendini deprem uzmanı ilan eden Raffaele Bendandi adında bir İtalyan.

    Bazı internet siteleri, 30 yıl önce ölen Bendandi'nin Roma'da 11 Mayıs 2011 tarihinde büyük bir deprem yaşanacağı tahminini yaptığını ileri sürdü.

    İtalya'nın Sivil Savunma Bakanlığı, endişeler karşısında yayımladığı açıklamada depremlerin önceden tahmin edilemeyeceğini vurguladı.

    'Papa'nın kentine bir şey olmaz'

    Yetkililerin halkı sakinleştirmeye yönelik açıklamalarına rağmen, işten izin alanların oranında yüzde 18'lik bir artış olduğu söyleniyor.

    Barmen Fabio Mengarelli, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Patronuma doktor randevum olduğunu söyleyip işe gitmeyeceğim" diyor ve ekliyor: "Eğer öleceksem, karım ve çocuklarımla ölmek istiyorum ve başka bir sürü insan da böyle yapacaktır."

    Franceso Verselli ise, Papa'nın yaşadığı kent olduğu için Roma'ya bir zarar gelmeyeceğini düşünüyor: "Papa neredeyse, orası güvenlidir."

    Aylardır sokaklarda ve internette Roma'nın yok olmanın eşiğinde olduğu söylentisi dolaşıyor.

    Söylentilerin kaynağındaki tahmini yapan Bendandi'ye 1927 yılında Mussolini tarafından depremleri tahmin edebildiği için şövalyelik nişanı verilmişti.
    Bendandi'nin, gezegenlerin hareketlerinin sismik oynamalara yol açtığı teorisini kullanarak 1923 yılında gerçekleşen ve bin kişinin ölümüne yol açan depremi önceden tahmin edebildiği düşünülüyor.

    Bendandi, ölmeden önce ise Roma'nın 11 Mayıs 2011 tarihli bir depremde yok olacağı tahminini yapmıştı.

    Ancak Bendandi'nin anısına kurulan rasathanenin başkanı Paola Lagorio, Benandi'nin böyle bir tahminde bulunmadığını söylüyor.

    Lagorio, Mart ayında yaptığı açıklamada "Kesin olarak söyleyebilirim ki, Raffaele Bendandi'nin yazdıkları arasında Roma'da 11 Mayıs 2011 tarihinde bir deprem gerçekleşeceğine ilişkin hiçbir şey yok" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow