hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sendikalara yeniden düzenleme

    Sendikalara yeniden düzenleme
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2821 sayılı Sendikalar ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanun tasarı taslağını imza için Bakanlar Kurulu'na gönderdiklerini söyledi.

    JW Marriot Otel'de devam eden Hak-İş 12. Olağan Genel Kurulu'na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

    Bakan Çelik, genel kurulda, Türkiye'nin son 9 yılda her alanda gösterdiği performansa dünyanın güçlü devletlerinin bile gıptayla baktığını belirterek, Türkiye'nin dünyanın yeni çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

    Bakan Çelik, 2002'den bu yana çalışma ve sosyal güvenlik alanında önemli icraatlara imza attıklarını belirtti. Tartışılmasından bile korkulan meselelere çözüm ürettiklerini ifade eden Çelik, "Yayımlanması halinde birçok sendikamızı çalışma hayatının dışında bırakacak olan işçi istatistiklerinin ertelenmesi 24. dönem parlamentosunun toplanmasının ardından ilk çıkardığımız yasal düzenlemedir. Yaklaşık 230 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini de uzlaşarak imzaladık" diye konuştu.

    Son toplu sözleşmede en alt gelir grubuna seyyanen 150 TL verildiğini anımsatan Çelik, bu kararları konuşarak birlikte aldıklarına dikkati çekti.

    Bakan Çelik, "Memurların yıllardır özlemini çektiği ve 12 Eylül'de yapılan referandum ile getirdiğimiz toplu sözleşmesine ilişkin uyum yasasını da Bakanlar Kuruluna sevk etmiş bulunuyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow