hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müge Anlı'ya dava açılıyor

    Müge Anlıya dava açılıyor
    expand

    Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ATV'de yayınlanan Tatlı Sert programında sunucu Müge Anlı'nın yaptığı "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksınız, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin" açıklamasına tepki yağdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATV'de yayınlanan Tatlı Sert programında, programın sunucusu Müge Anlı, "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksınız, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın. Askerlerimize polislere zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

    Bu konuşmanın programda alkışlanmasının ardından sosyal ağlarda Müge Anlı'ya tepki gösterildi. Tepkiler sadece internette kalmadı.

    Bianet'te yer alan habere göre bu açıklama üzerine tepki gösteren dinleyicilerden bazıları Anlı hakkında TCK'nın 216. maddesinden dava açacaklarını bildirdiler. 

    Çağdaş Gazeteciler Derneği de bir açıklama yayımlayarak medya yöneticilerini "ırkçılık ve ayrımcılık"a dur demeye çağırdı ve bu tür haberlere internet sitelerinde yer verilmesinin suç olduğunu hatırlattı. 

    NOT: cnnturk.com olarak toplumsal sorumluluk bilinci gereği bu görüntüleri yayınlamadık ve yayınlamayacağız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow