hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Birimiz üşüyorsa herkes üşür"

    Birimiz üşüyorsa herkes üşür
    expand

    Taksim'de "Birimiz Üşüyorsa Herkes Üşür" eylemi yapan 7 sivil toplum kuruluşu, evsizlere barınma imkanı sağlanmasını isteyerek, "Van Mınute Bizde Sizinle Üşüyoruz, Devlet Evsizlere Sahip Çıksın, Hava -5 İnsanlık Ölüyor" yazılı dövizlerle sabaha kadar oturma eylemi yaptı.

    Yaklaşan kiş mevsimi nedeniyle sokaklarda yaşayan vatandaşlara ev ve barınacakları bir yer verilmesini isteyen 7 sivil toplum örgütünün yaklaşık 50 üyesi, Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

    Ellerindeki dövizleri yere açan grup oturma eylemi yaptı. Yapılan basın açıklamasında, İstanbul'da yaklaşık 7 bin ile 10 bin arasında, Türkiye genelinde ise 70 bin kişinin evsiz olduğu ifade edildi. Açıklamada 81 ilde sokakta yaşayan vatandaşlara ev, yemek ve nitelikli barınma imkanı verilmesi gerektiği belirtildi.

    Eyleme destek veren Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, "Bu eylemin amacı, bu insanlara bir eşdurum, empati yapmak, onların varlığını hatırlatmak. Eğer biz bu şehirde yaşıyor ve bir insan donarak ölüyorsa, aslında insanlığımız donarak ölüyor, hepimiz ölüyoruz ve farkında değiliz." şeklinde konuştu.

    Grup üyeleri ellerindeki 'Devlet Evsizlere Sahip Çıksın, Herkes Bir Yatağı Hak Eder, Evsizler Villalara, Sığınma Evlerini de Güncelleyin, Evsizler Değersiz Değildir' yazılı dövizlerle sabaha kadar oturma eylemi yapacakları söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow