hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trip-Hop severler yaşadı

    Trip-Hop severler yaşadı
    expand

    Yılın son ayına girdiğimiz, bu haftasonu yine muhteşem isimler sahne almaya hazırlanıyor. Özellikle acid caz ve trip-hop tarzlarını beğenenler çok sevinecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Britanyalı acid caz topluluğu Red Snapper bugün İstanbul’da, Cumartesi günü ise Ankara’da olacak. Bunu yanında trip-hop ve doğu ezgilerini kusursuz bir şekilde birleştiren dZihan & Kamien izleme fırsatı bulacağınız diğer isimlerden...

    İşte bu haftanın en dikkat çeken konserleri ve detayları

    Red Snapper
    Londra’nın Hammersmith bölgesinde 1993 yılında Ali Friend, Richard Thair ve David Ayers tarafından kurulan acid caz, trip-hop üçlüsü Red Snapper, yeni albümleri “Key”in turnesi kapsamında 2 Aralık Cuma gecesi Ghetto sahnesinde olacak. Saat 22:30’da başlayacak performansın bilet fiyatı ise; Tam: 39,50 TL. Öğrenci: 29,50 TL.

    Birçok müzik eleştirmeni tarafından yaptıklarının bir tanımı olmadığı vurgulanan topluluk, 3 Aralık Cumartesi günü ise Ankara Saklıkent’te müzikseverlerin karşısına çıkacak. Saat 22:00’de başlayacak gecenin bilet fiyatı 34 TL.


    dZihan & Kamien
    Emir Kusturica’nın unutulmaz klasiği Arizona Dream’in müziklerinden de hatırlayacağımız, downtempo ve acid jazz üstatları dZihan & Kamien, 3 Aralık Cumartesi gecesi bir kez daha Babylon sahnesine konuk oluyor!

    Trip-hop ve caz alt yapılarını doğu ezgileriyle olabilecek en doğru şekilde birleştiren Viyana merkezli ikili, eklektik müzik tutkunları için çok kültürlü ve türler arasında serbestçe gezinen bir performansa imza atacak.
    Saat 23:30’da başlayacak gecenin bilet fiyatı ise; 33,50 TL.


    Matt Schofield Blues Trio

    Blues’dan etkilenmiş, funk ritimleri ile harmanlanmış ve ayrıca virtiöz bir müzisyen olan Matt Schofield, hem ses aralığının genişliği, hem de inanılmaz gitar tekniği ile dünyanın en iyi blues gitaristi olarak gösteriliyor.

    İngiliz müzisyen, 2 Aralık Cuma ve 3 Aralık Cumartesi iki gün üst üste İstanbul Jazz Center’da sahne alacak. Saat 20:30’da başlayacak konserlerin bilet fiyatı ise 45 TL.

     

    Cem Adrian
    Alışılmışın dışında cesur müziğiyle ve son albümü “Kayıp Çocuk Masalları”yla yeniden büyük beğeni toplayan Cem Adrian, 2 Aralık Cuma gecesi İzmir Noxx Stage’de, 3 Aralık Cumartesi günü ise Bursa Resimli Bar’da sahne alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şarkı sözlerinde dile getirdiği yalnızlığı, albüm kapağı ile de vurucu şekilde ifade eden ve 4.5 oktavlık bir sese sahip Cem Adrian’ın konserinde duygu dolu saatler sizi bekliyor. Gecelerin bilet fiyatı ise 28,50 TL.


    The Antlers
    Vokalist ve gitarist Peter Silberman tarafından solo bir proje olarak başlayan ve adını The Microphones'un parçasından alan The Antlers, 6 Aralık Salı akşamı Salon İKSV’de...

    Son albümleri “Burst Apart”ı Mayıs 2011'de piyasaya çıkartan grubun konseri saat 22:00’de başlayacak. Bilet fiyatları ise; Tam: 50,50 TL. Öğrenci: 39,50 TL.


    Wax Tailor
    Hiçbir kategoriye sokulamayan tarzıyla kimi zaman DJ Shadow ve RJD2’ya benzetilen Wax Tailor, 2 Aralık Cuma akşamı Babylon’da sahne alıyor.

    Şimdiye kadar birçok ödüle aday gösterilmiş sıra dışı Fransız müzisyen, soul, funk, hip-hop ve 60’ların pop müziği arasında özgürce dolaşırken, bu türler arasında hiç zorlanmadan doğal bir köprü kurmayı başarıyor.
    Müzikal anlamda kendini sürekli yenileyen Wax Tailor’ın canlı performansı saat 21:30’da başlıyor. Bilet fiyatı ise 50 TL.


    White Mink
    Eski swing plaklarına bambaşka bir hava kattıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink, 2 ve 9 Aralık tarihlerinde Babylon Lounge’da sahne alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Albüm çalışmalarıyla 20’lerin ve 30’ların ruhunu günümüz modern dünyasına uyarlamayı başaran grup, caz çağının tartışmasız en önemli müziği swing’i yeniden yorumlayarak “electro swing” tarzını lugatımıza kazandırdı.
    Saat 23:00’de başlayacak performansların bilet fiyatı ise 12 TL.


    Model

    2011 Şubat ayının sonunda Demir Demirkan prodüktörlüğündeki ikinci stüdyo albümleri "Diğer Masallar" yayınlayan ve son günlerde yeni klip parçaları “Pembe Mezalık”la büyük ses getiren Model, 3 Aralık Cumartesi akşamı Jolly Joker İstanbul’da sahne alıyor. Saat 22:00’de başlayacak konserin bilet fiyatları ise; VIP: 77,50 TL. Normal: 39,50 TL. Normal - 39.50 TL

    Model, 2 Aralık Cuma günü ise Ooze Venue sahnesinde İzmirli hayranlarının karşısına çıkıyor. Saat 23:00’de başlayacak İzmir konserinin bilet fiyatı 28,50 TL.


    Bülent Ortaçgil

    İnsanın ruhunu okşayan şarkılarıyla 3 Aralık Cumartesi akşamı Live Haymatlos’da sahne alacak olan Bülent Ortaçgil, yine sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak.
    Saat 23:00’de başlayacak canlı performansın bilet fiyatı ise 28,50 TL.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow