hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    San Remo Müzik Festivali başlıyor

    San Remo Müzik Festivali başlıyor
    expand

    Avrupa'nın en eski müzik festivallerinden, İtalyanların dünyaca ünlü San Remo Müzik Festivali'nin 61'incisi yarın başlıyor.

    İtalya'nın kuzeybatısındaki San Remo kentinin Ariston Tiyatrosu'nda evsahipliği yaptığı festival, yarın şarkılarıyla birinci olmaya çalışacak sanatçıların tanıtımı ile başlayacak. Dört gün sürecek festival, 19 Şubat Cumartesi günü yapılacak final bölümüyle son bulacak.

    İlki 1951 yılında düzenlenen festival, 61 yıllık geçmişiyle Avrupa'nın en eski ve en prestijli müzik festivali olarak kabul ediliyor.

    San Remo Müzik Festivali'nin, bu özelliğiyle pek çok ülkenin yarıştığı "Eurovision Şarkı Yarışması"na da ilham kaynağı olduğu belirtiliyor.

    1951 yılında ilk kez düzenlenen festivali, Nilla Pizzi "Grazie dei fiori" şarkısıyla kazanırken, geçen yılki festivalde kazanan isim Valerio Scanu olmuştu.

    Scanu, bu başarıya "Per tutte le volte che" isimli parçasıyla ulaşmıştı.

    San Remo Müzik Festivali, 1984'ten bu yana olduğu gibi 2011'de de ana sanatçılar kategorisi ve genç sanatçılar kategorisi olmak üzere iki dalda yapılacak.

    Festivalin, ana sanatçılar kategorisinde, 14 ayrı ekip seslendirecekleri eserleriyle birinci olmak için mücadele edecek. Luca Madonia ve Franco Battiato "L'Alenio", Anna Oxa "La mia anima d'uomo", Roberto Vecchioni "Chiamami ancora amore", Al Bano "Amanda é libera", Patty Pravo "Il vento e le rose", Davide Van De Sfoors "Yanez", La Crus "Io confesso", Luca Barbarossa ve Raquel del Rosario "Fino in fondo", Max Pezzali "Il mio secondo tempo", Anna Tatangelo "Bastardo", Tricarico "3 colori", Giusy Ferrari "Il mare immenso", Moda ile Emma "Arrivera" ve Nathalie de "Vivo sospesa" adlı eserleriyle katılacak.

    Genç sanatçılar kategorisinde de ödül almaya çalışacak 8 isim var.

    Roberto Amade "Come pioggia", Gabriella Ferrone "Un pezzo d'estate", Serena Abrami "Lontano da tutto", Micaela "Fuoco e cenere", Raphael Gualazzi "Follia d'amore", Marco Menichini "Tra tegole e cielo", Anansi "Il sole dentro" ve BTwins de "Mi rubi l'amore" isimli parçalarıyla festivalin gençler dalındaki birincisi olmaya çalışacaklar.

    Yarın başlayıp, 4 gün boyunca müzikseverlere, müzik ziyafeti sunacak festivalin programındaki üçüncü gece ise İtalya'nın siyasi birliğini sağlayışının 150. yıldönümüne adandı. Festivale katılan sanatçılar, bu özel gece için besteledikleri parçaları seslendirecekler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow