hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksek Sadakat'tan unutulmaz gösteri sözü

    Yüksek Sadakattan unutulmaz gösteri sözü
    expand

    Bu yıl Düsseldorf'da düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek 'Yüksek Sadakat' rock grubunun üyeleri bu yıl unutulmaz bir gösteri hazırladıklarını belirterek, Avrupalı Türklerden kendilerini oylarıyla desteklemelerini istediler.

    Almanya'nın Düsseldorf kentinde bu yıl 56'ncısı düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Yüksek Sadakat, yarışmanın düzenleneceği Düsseldorf Esprit Arena'da Doğan Haber Ajansı'ndan Mesut Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

    İlk provalarının ardından basın toplantısı düzenleyen Yüksek Sadakat'a başta yarı finalde yarışacağı ülkelerden gazeteciler olmak üzere özellikle yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

    10 Mayıs'da yarı final ve yarı finali geçmeleri halinde 14 Mayıs'da finalde yarışacakları arenayı ve sahneleri ilk kez gören Türk rock müziği grubu üyeleri, Almanya'nın organizasyon konusunda çok başarılı olduğunu, yarışmaya katılan ekiplerin çok başarılı olmalarına rağmen, Yüksek sadakat olarak yarışmada iddialı olduklarını söylediler. Moralleri yüksek olduğu gözlenen Yüksek Sadakat'in tüm üyeleri sorularımızı şöyle yanıtladı.

    Yarışmaya sayılı günler kala, moraliniz nasıl ve bizi nasıl bir gece bekliyor?

    Bas gitarist Kutlu Özmakinacı: "Bugün tam anlamı ile ilk defa aslında bizde bu işin içine girdiğimizi hissettik. İlk provalarımız bugündü ve gerçekten gerek organizasyonun mükemmelliği gerekse duyduğumuz kadarı ile provalarımızın diğer ekiplerden daha iyi geçmiş olduğunun söylenmesi bizim moralimizi oldukça yükselti. Bu yılın unutulmayacak şovlarından birini gerçekleştireceğiz ve kendi içimizde de yaşadıklarımızdan son derece keyif aldık. Çünkü her şey son derece başarılı gidiyor, akıcı gidiyor. Almanların organizasyon yeteneğinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Şu ana kadar geldiğimiz noktadan çok memnunuz çünkü bunun üzerine yarışma gününe kadar biz baya bir şeyler koyacağız, onuda unutmamak lazım. Başlangıçta bu kadar pozitif feedback aldığımıza göre yarışmada da o feedbacklerin karşılığı olan oyları da alırız diye umut ediyoruz."

    Bugün ilk kez gördüğünüz yarışmanın yapılacağı alan ve organizasyon hakkında neler söylemek istersiniz?

    Vokalist Kenan Vural: "Yarışmanın yapılacağı sahne çok büyük bir sahne. Bugün sahnede ilk provamızı yaptık. Bu sadece ses denemesi değil, gerek hareketlerimiz gerekse enstrümanlarımızı koyacağımız yerlerin belirlenmesi açısından önemliydi. Çünkü herşey çok profesyonel olarak ayarlanıyor. Örneğin mikrofonların duracağı yeri yukarıdan lazerler işaretliyorlar. Bugün daha genel bir çalışma oldu. Bizde performansımızın son halini tabiki gösteremedik. Çünkü bu sadece sahnenin organize olması, ışıkların, kimlerin nerede duracağı, kameranın nasıl bir çekim yapacağı gibi konularda genel bir provaydı. Ve tabiki ses provasıydı. Kutlu'nun da söylediği gibi seyirciler sahnede daha farklı bir şov görecekler. Bir kere her şeyden önce salondaki insanların dışında televizyonlarından seyredecek olan çok fazla sayıda insan var. Çok titiz bir çalışma yapılıyor. Sadece ses ile ilgili değil, görüntü ile de ilgili. Çok profesyonel bir reji ekibi ile çalışıyoruz. Onlarla birlikte saniye saniye nezaman ne olacağını konuşuyoruz. Bu işi bizim adımıza yapan profesyonel bir ekip var. Öyle tahmin ediyorum ki ikinci prova günümüzde daha derli toplu bir gösteri olacak, ozaman gösteri biraz daha şekillenmiş olacak. Genel hissiyatımız gerçekten iyi yani her şey müzisyenin bizlerin konforu için düşünülmüş. Konfor derken tabi teknik anlamda konuşuyorum. Yani biz sahneye çıkıp şarkımızı çalmaktan başka hiçbir şey düşünmek zorunda kalmadık bugün. Tabi bu çok özlediğimiz bir profesyonellik ve rahatlık oldu bizim için."

    Bu yıl yarışmaya İngiltere'den dünyaca ünlü grup Blue, Almanya'dan geçen yılın galibi Lena gibi zorlu rakipler katılıyor. Yarışma sizce bizim için nasıl geçecek?

    Uğur Onatkut: "Tabiki Blue'nun katılıyor olması çok önemli. Oy alma anlamında dünyanın  her tarafında hayranları var. Avrupa'nın çeşitli yerlerinden o yüzden baya oy alacaklardır. Lena geçen yıl büyük sükse yaptı, o yine katılıyor ama şu önemli bizim için, en iyi şekilde ülkemizi ve kendimizi temsil etmek istiyoruz. Bunu en güzel şekilde yaptığımız zaman yani biz ülkemizi temsil ettiğimiz için zaten birinciyiz. Bunu da çok güzel yapacağımıza inanıyoruz o yüzden bizim için her şekilde çok güzel geçecektir."

    Yarı finalde ve finalde Avrupa'da yaşayan Türklerin desteği çok önemli, onlara neler söylemek istersiniz?

    Davul Alpay Şalt: "Kesinlikle Avrupa'daki Türklere zaten güveniyoruz ve buraya geldiğimizde hava alanında karşılaştığımız atmosfer çok güzeldi. Onlar zaten şimdiden organize olmuşlar kendi aralarında, sohbet etme fırsatımız da oldu. Yani kesinlikle 12 puan , 10 puan garanti diyorlar. Yani bunlar tabi sevindiriyor insanı. Türkiye kendine oy veremediği için Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin oyları o ülkeleri temsil ettiği için bizim için çok önemli. Onun için yurt dışındaki Türklerden veya diğer yabancılardan oy bekliyoruz. Yani bunları duydukça da çok seviniyoruz tabi. Bunlar insanı moral olarak iyi tutuyor ve bizleri motive ediyor."
    Özellikle yabancı basın mensupları size yoğun ilgi gösteriyorlar. Size en çok neleri soruyorlar? Ayrıca daha önce Almanya'da yaşadığınızı ve Alman mutfağını çok sevdiğinizi biliyorum, bu gelişinizde bolca yeme fırsatınız olacak mı?

    Serkan Özgen: "Türkiye'nin bu yarışmaya bir rock gurubu göndermesi ile ilgili çok sık sorular ile karşılaşıyoruz. Baktığınızda son sekiz on yılda Yüksek Sadakat dördüncü rock gurubu. Geçen yılda Manga ikincilik aldı. Bununla ilgili de çok soru geliyor. Türkiye'de rock müzik acaba bu kadar çok mu dinleniyor diye soruyorlar.  Aslında bu kadar çok dinlenmiyor ama bunlar bizi tabi mutlu ediyor. Biz rock dinlediğimiz için sanki elimize bir bayrak aldık ve o bayrağı taşıyormuşuz gibi hissediyoruz. Ben Alman mutfağına çok yabancı birisi değilim çünkü altı yaşına kadar Almanya'da yaşadım. Yani bir şekilde buranın havasını ve yemekleri içime işlemiş bir insanım. İstanbul'a gittiğimde buradaki sosisleri özlüyorum. Çünkü böyle sosis dünyanın hiçbir yerinde yapılmıyor. Tabi sadece Almanya değil Avusturya'nın da hakkını yememek lazım. Oradaki Frankfurter'ler olsun, Bratwurst, Currywurst bunlar güzel lezzetler. Burada kaldığımız süre bol bol bu lezzetleri tatma fırsatımız da olacak"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow