hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Live It Up" kimin şarkısı?

    Live It Up kimin şarkısı
    expand

    Yüksek Sadakat'in Eurovision'da başarısız olup yarı finalde elenmesiyle birlikte Mart ayında başlayan ve düşük tempoda devam eden "Eurovision şarkımız çalıntı mı?" tartışmaları yeniden canlandı.

    Her şey Best FM yapımcılarından aranjör Rıza Esendemir'in Eurovision şarkımız "Live It Up"ın The Kinks'in "All day and all of the Night" şarkısıyla arasındaki benzerlikleri ortaya koymasıyla başlamıştı. 

    Esendemir, "Live it up"ı ilk dinlediğinde şarkıyı tanıdık bulmuş ve bir arşiv araştırması sonucu "The Kinks"e ulaşmıştı. 

    The Kinks bu şarkıyı 1965 yılında yayınlamıştı. İngiliz grubu olan The Kinks pop rock'tan hard rock'a kadar geniş bir yelpazede şarkılar yapıyordu.

    Daha sonra bu şarkı The Sex Pistols grubu tarafından sözleri değiştirilerek "Submission" adıyla 1977 yılında yayınlandı. Grup şarkının içine Punk kattı. 

    1981 yılında ise The Kinks tekrar devreye girdi ve bu şarkıyı yeniden düzenleyerek içine punk ve new wave öğeleri katarak yeni sözlerle ve yeni bir isimle "Destroyer" adıyla yeniden piyasaya sürdü.

    2011 yılında ise Yüksek Sadakat "Live it Up" şarkısıyla Eurovision'da boy gösterdi. Ancak şarkının "Submission" ve "All day and all of the Night" olan benzerliği müzik otoritelerinin gözünden kaçmadı. 

    Dinleyip kendi yorumunuzu yapabilmeniz için bu şarkıları bir araya getirdik...

      
    YÜKSEK SADAKAT                              THE KINKS                                              SEX PISTOL
    (Şarkıları dinlemek için ilgili fotoğraflara tıklayınız.)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow