hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye utandı

    Türkiye utandı
    expand

    Azerbaycan Eurovision şarkı yarışmasını kazanıp da sahneye tekrar çıkarken elinde Türkiye bayrağıyla coşkuyla sahneye koşan Nigar, Türkiye halkını hem sevindirdi hem de utandırdı.

    Azerbaycan Eurovision şarkı yarışmasını kazanıp da sahneye tekrar çıkarken elinde Türkiye bayrağıyla coşkuyla sahneye koşan Nigar, Türkiye halkını hem sevindirdi hem de utandırdı.

    Kazandığına inanamayan  Nigar "Bu yarışmadaki birinciliği tüm dünyadaki Türklere hediye ediyoruz" diyerek Türk halkının gönlünü kazandı.

    Ama Türk halkı sevincin yanı sıra utancı da yaşadı. Bunun nedeni ise iki yıl önce Bursa'da oynanan Türkiye-Ermenistan maçına gelen seyircilerin getirdiği Azerbaycan bayraklarının toplanması bununla da yetinmeyip stada girişte alınan bayrakların çöp tenekesine atılmasıydı.

    O an fotoğraflanmış ve Azerbaycan halkı o anı hafızalarına kazımıştı.

    Türkiye, Azerbaycan'ın zaferine sevinirken, elinde Türk bayrağıyla sahnede sevinç gözyaşları döken Nigar ile gururlanırken, bir yandan da Bursa'da yaşanan olayın üzüntüsünü hatırladı.

    Tesadüf mü?

    İlginç bir başka olay ise Bursa'da bayrağın çöpe atılması olayında Bursa Valisi'nin Şahabettin Harput olmasıydı. Vali Harput maçtan günlerce önce maça Azerbaycan bayrağıyla gelinemeyeceğini açıklamış, daha sonra ise FIFA'nın izin verdiğini söylemiş ve maça bayrakla gelinebileceğini ilan etmişti. Ancak FIFA'nın böyle bir kararı olmadığı ortaya çıkmış ve maça gelenlerin ellerindeki Azerbaycan bayrakları stada alınmamıştı. Olay sonrası Bursalılar valiyi protesto edip istifaya davet etmişti.

    Bursa Valisi Şahabettin Harput en son Bursaspor - Beşiktaş maçına Beşiktaşlı taraftarların gelmesine izin vermiş, ancak Bursa'da emniyet sağlanamayınca Beşiktaşlı taraftarlar İstanbul'a gönderilmiş, bu arada Bursaspor taraftarları ile polis arasında çatışmalar yaşanmıştı. Bursasporlu taraftarlar olayın sorumlusunun Harput olduğunu söyleyip kendisini protesto etmişlerdi. Olayların sonucunda Bursaspor'a 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama ve 3 deplasmana taraftar götürememe cezası almıştı.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow