hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O koro bu kez sahnede...

    O koro bu kez sahnede...
    expand

    Metro, metrobüs, vapur gibi toplu taşıma araçlarında görmeye alıştığımız Boğaziçi Caz Korosu, Dünya Koro Şampiyonası'na gidiyor. Gitmeden önce bu kez sahnede konser verecek.

    Son yıllardaki başarılarıyla yurtiçi ve yurtdışında adından sıkça söz ettiren ve Türkiye'nin adını uluslararası arenada büyük bir gururla taşıyan Boğaziçi Caz Korosu, 2011 kadrosu ile tüm Türkiye'yi gezip dolaştıktan sonra şimdi de Avusturya yolunda.

    Metro, metrobüs ve vapur gibi toplu taşıma araçlarında söyleyen Boğaziçi Caz Korosu, şampiyona için son hazırlıklarını yapıyor.

    Geçtiğimiz yıl Çin'de düzenlenen ve uluslararası alandaki en büyük çaplı ve en prestijli koral müzik etkinliği olarak gösterilen Dünya Koro Olimpiyatları '6. World Choir Games'de, yurda toplamda 3 Altın Diploma ile dönen, çağdaş müzik kategorisinde 'Dünya İkincisi', oda korosu ve caz kategorilerinde ise 'Dünya Üçüncüsü' olmaya hak kazanan Boğaziçi Caz Korosu, bu yıl da 10-17 Temmuz 2011 tarihlerinde, Avusturya'nın Graz kentinde düzenlenecek olan Dünya Koro Şampiyonası '1. World Choir Championships'te Türkiye'yi temsil edecek.

    Dünya repertuvarından çeşitli örneklerin yanı sıra Ahmet Adnan Saygun, Ferit Tüzün, Muammer Sun, Hasan Uçarsu, Erdal Tuğcular ve Hayri Akay'ın eserleriyle de şampiyonaya katılacak olan Boğaziçi Caz Korosu, Avusturya yolculuğu öncesi 8 Temmuz Cuma akşamı bir konser verecek. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki konser saat 20:00'de başlayacak.

    Tarih: 8 Temmuz Cuma
    Saat: 20:00 - 23:00
    Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
    Adres: Bahariye Cad. No: 39 Adliye Yanı, Kadıköy
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow