hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tenor saksafon deyince akla o geliyor

    Tenor saksafon deyince akla o geliyor
    expand

    John Coltrane ile birlikte tenor saksafon deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Grammy ödüllü, 82 yaşındaki Sonny Rollins, 2 Kasım'da İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek.

    Sadece bebop ve hard bob dönemlerinin en kalıcı tek tenor saksafoncusu değil, aynı zamanda en büyük çağdaş caz saksafonculardan biri olarak da tarihe geçen Rollins, akıcı ve armonik açıdan yenilikçi fikirleri, melodik hassasiyeti, zahmetsiz çalma stili, eşsiz tonu ile her zaman, çok farklı nesilden müzisyenlere ilham kaynağı oldu.

    Aralarında St. Thomas, Oleo, Doxy ve Airegin'in de bulunduğu pek çok parçası caz standartlarına giren Rollins, kendine has tonu duyulduğunda tanınan ender müzisyenlerden biri.

    Sürdürdüğü uzun ve verimli kariyeriyle müzik tarihindeki istisnalardan biri olan saksafonun duayeni, çalışmalarıyla caz müziğin oldukça keyifli, tanınabilir ve üretilebilir olduğu görüşünü de pekiştirdi.

    Rollins'e konserde gitarda Peter Bernstein, elektrik babta Bob Cranshow, perküsyonda Sammy Figueroa ve davulda Jerome Jennings eşlik edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow