hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türküler Van için söylendi

    Türküler Van için söylendi
    expand

    Van'daki depremzedeler yararına Şişli Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde "Türküler Van İçin" konseri düzenlendi.

    Van'ı 25 saniye boyunca sarsan ve toplam 601 kişinin canını alan depremin ardından Türkiye'nin gösterdiği dayanışma devam ediyor.

    Dün gece depremzedeler yararına Şişli Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde "Türküler Van İçin" konseri düzenlendi.

    Gecede CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Yavuz Bingöl, Zara, Onur Akın, Edip Akbayram, Belkıs Akkale, Suavi, Yeni Türkü, Erdal Erzincan, Volkan Konak ve Yılmaz Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 22 sanatçı sahne aldı.

    Konseri aralarında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi.

    Gecede Volkan Konak, Yavuz Bingöl ve Yılmaz Erdoğan birlikte sahne aldı. Erdoğan, Van için yazdığı bir şiirini okurken Bingöl ve Konak gözyaşlarını tutamadı.

    Sunuculuğunu Oktay Kaynarca ile Songül Öden'in yaptığı ve tüm geliri depremde zarar gören Vanlılara bağışlanan konserin biletleri 50 ila 100 lira arasında satıldı.

    Konsere katılan vatandaşların Van'daki depremzedeler için bağışladığı bebek maması, battaniye ve giysiler ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere İstanbul Kongre Merkezi'nin önündeki TIR'a yerleştirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow