hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökhan Kırdar'dan müzikal film

    Gökhan Kırdardan müzikal film
    expand

    Yaptığı dizi ve film müzikleriyle adından söz ettiren sanatçı Gökhan Kırdar, "OQUN" adını verdiği müzikal film projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    Milattan önceki dönemlerden bugüne gelen Türk kültürü ve sanatının geleceğe taşınmasını amaçlayan proje için Kırdar, dönemsel kostümler, takılar, heykel ve cam sanatı gibi birçok sanat dalından faydalanacak. Yeteneklerini sergilemek isteyen profesyonel ve amatör sanatçıların projeye dahil olmaları çağrısında bulunan Kırdar, OQUN Projesini dans prodüksiyonu olarak Temmuz ve Ağustos aylarında Moğolistan, Japonya ve İsviçre'de Dünya Miras Konserleri Komitesi işbirliği ile sahnelenecek.

    Gökhan Kırdar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, yeni bir proje hazırlığında olduğunu belirterek, bu projeyi 5 duyuya hitap edecek hale getirmeye çalıştığını söyledi.

    "OQUN" projesinin "Tüür Yağmur Duası" albüm çalışmasının devamı ve genişlemiş biçimi olduğunu anlatan Kırdar, "Bu proje müzikal bir filme dönüşecek. OQUN, millattan önceki dönemden bugüne kadar gelen Türk kültürü ve sanatının geleceğe taşınmasıyla ilgili bir konsept. Bir film yapacağız ama müzik ve dans da olacak" dedi.

    Projeyi bütün sanat dallarını kapsayacak şekilde oluşturmak istediğini dile getiren Kırdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Senaryoyu 2005 yılında kaleme almaya başladım. O dönemlerde hayata geçirmek istedim ama film ve dizi müzikleri projeleri nedeniyle çok vakit bulamadım. Yıllar içinde bir yandan film müziği çalışmalarımı yaparken, diğer yandan bu projenin olgunlaşması ve demlenmesi için uğraştım. Amatör ve profesyonel tüm sanatçılara açığız. Senaryo ve konsept doğrultusunda proje içinde yer alıp kendi sanatını, yeteneklerini ortaya koymak isteyen sanatçılarımızı bekliyoruz. Senaryo üzerinde yıllardır çalışıyorum. Senaryomuz ruhsal yolculuklar üzerine kurulu. Milattan önceki inanışlarımız Göktanrı kökenli. O dönemlerde çok özel insanlar var. Bunlar özel yetenekleriyle bedenlerinden ayrılıp ruhsal yolculuklar yapabiliyor. Bu yolculuklar yaşadıkları toplum ve insanlığa şifa olarak dönüş yapabiliyor. OQUN Projesini dans prodüksiyonu olarak Temmuz ve Ağustos aylarında Moğolistan, Japonya ve İsviçre'de dünya miras konserleri komitesi işbirliğiyle sahneleyeceğiz."

    Kırdar projenin ismiyle ilgili olarak da "O ve Q, quantumun köküdür ve ön Türkçedir. Türkçe'nin kökünde bir hecedir. Aynı zamanda Türk damgasıdır ve 'gök' kelimesinin kök hecesidir. Oq, zamanla ök, kök ve sonra gök olmuş. Benim ismimin kökünü de oluşturuyor" diye konuştu.

    Tüm sanat dallarını içeren bir proje olacağı için amatör ve profesyonel sanatçıları beklediklerini kaydeden Kırdar, "Bu projede yer almak isteyecek sanatçılar resmi mailimiz 'oqunloopus.net' adresinden bize ulaşabilir" dedi.

    Kırdar, dizi ve film müzikleriyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

    "Şu an memnunum hayatımdan film ve dizi projeleriyle ilgili hareket olmuyor. Artık bu konu çok popüler. Türk dizileri çok seviliyor ve izleniyor. Bu konu popüler hale geldi ve amatör müzisyenlere de yol açıldı. Ben de 'hepsini ben yapacağım mantığında olmadığım için' biraz daha şimdi soluk alabiliyorum. Dizi müziğiyle rayting müthiş derecede etkili. Televizyon başında oturulup da sabahtan akşama izlenen bir şey değildir, evi doldurur orada duyulan sesler izleyip izlememenizi sağlar. Burada sesin, müziğin efektin, duysal elementlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow