hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinemasız kente 7 boyutlu sürprizi

    Sinemasız kente 7 boyutlu sürprizi
    expand

    Iğdır'da bir girişimci, hiç sinema salonu olmayan kente, 7 boyutlu sinemayı getirerek sinemaseverlerin beğenisine sundu.

    Fevzi Okuklu adlı girişimci tarafından yaptırılan 7 boyutlu sinema salonu simülatörü, Vali Konağı Caddesi'nde hizmete girdi.

    Yaklaşık 10 kişinin oturabildiği aktif platformu bulunan sinema simülatörünü Iğdır'a getiren Okuklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de böyle bir sinemayla karşılaştığını, sistemi yaşadığı kente getirmeye karar verdiğini söyledi.

    Yaklaşık 300 bin TL'lik yatırım yaparak 7 boyutlu sinemayı kente kazandırdığını kaydeden Okuklu, Iğdırlı sinemaseverlerin de 7D sinemaya ilgi duyacağını, dünya ile aynı anda 7D sinemanın Iğdırlılar'ın hizmetinde olacağını ifade etti.

    7D sinemada bulunan koltuk ve platformun, filmdeki sahneye göre 360 derece hareket ettiğini belirten Okuklu, "Filmde geçen sahnelerde ne ile karşılaşıyorsanız onu hissediyorsunuz. Filmdeki sahneye göre yüzünüze veya vücudunuza rüzgar esiyor ya da yağmur yağıyorsa üzerinize su sıçrıyor. Bunlar tamamen filmin içeriğine göre gerçekleşiyor. 7D sinema sistemi filmdeki olayları size tam olarak görüntü ve hislerle yaşatıp bire bir gerçekçilik sunuyor" diye konuştu.

    7 boyutlu bir sinema salonu simülatörünün dünyada sadece ABD, İtalya, Japonya ve Güney Kore'de üretildiğini belirten Okuklu, Türkiye'de ise sadece İzmir ve İstanbul'da olduğunu anlattı.

    Söz konusu sinemanın Iğdır'da olduğunu öğrenenlerin şaşkınlık yaşadığını belirten Okuklu, vatandaşların 7 boyutlu sinemayı daha çok büyük şehirlerde görmeye alışık olduklarını bildirdi.

    Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği 7D sinema, kentte vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow