hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet açıkladı: "19 maçta şike ve teşvik"

    Emniyet açıkladı: 19 maçta şike ve teşvik
    expand

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyeti gerçekleştiğinin tespit edildiğini açıkladı.

    Futboldaki şike soruşturmasıyla ilgili emniyetten ilk resmi açıklama geldi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetinin gerçekleştiğinin tespit edildiği ve delillendirildiği bildirildi.

    Açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 31 Mart'ta gerçekleştirdiği futbolcu temsilcisi sınavı sorularının, suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılığında satıldığının belirlendiği kaydedildi.

    Emniyetin açıklamasında, bazı futbolcuların tehdit edilerek kulüpten alacaklarından vazgeçirildiğinin tespit edildiği de belirtildi.

    Şike operasyonunun polis kamerasına yansıyan görüntüleri de basına verildi. Görüntülerde Aziz Yıldırım'ın evinde gözaltına alınmasının yanı sıra ele geçirilen silah ve dökümanlar da yer alıyor. Bir zarfın içinden çıkan Sedat Peker fotoğrafı da dikkat çekiyor.

    Çalışma Aralık 2010'da başlamış

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak cebir ve şiddet içeren eylemler, yetkisiz futbolcu menajerliği yapılması ve Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden bir futbol kulübündeki usulsüzlükler nedeniyle Aralık 2010 tarihinde çalışma başlatıldığı kaydedildi.

    Açıklamada, sürdürülen çalışmalarda, suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yoluyla yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildiklerinin tespit edilip, delillendirildiği bildirildi.

    Suç örgütüne yönelik olarak 3 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 61 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bu kişilerden ikisinin 4 Temmuz'da soruşturma savcısının talimatıyla savcılığa sevk edilmeden serbest bırakıldığına yer verildi.

    Açıklamada, operasyonda sekiz ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait çeşitli çap ve ebatlarda fişek ve boş kovan ile bir adet ehliyet ele geçirildiği kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow