hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ziegler Fenerbahçe'de

    Ziegler Fenerbahçede
    expand

    Fenerbahçe, İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Reto Ziegler'in kiralık olarak transferi için kendisi ve kulübüyle anlaşmaya varıldığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

    Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye bildirilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Juventus kulübü oyuncusu Reto Ziegler in 2011-2012 sezonunda kiralık olarak transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Anlaşma karşılığında Juventus Kulübüne 600.000 avro kiralama bedeli, Reto Ziegler'e ise 2011-2012 sezonu için 2.000.000 avro garanti ücret ödenecektir" denildi.

    Ziegler, hafta başında Trabzonspor ile de transfer görüşmesi yapmış, ancak anlaşmaya varılamamıştı.

    Milli takımının maçından sonra İstanbul'da

    Fenerbahçe'nin İtalya'nın Juventus takımından kiraladığı İsviçreli futbolcu Reto Ziegler'in, milli takımının Bulgaristan ile 6 Eylül Salı günü oynayacağı karşılaşmanın ardından İstanbul'a geleceği bildirildi.

    Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, "Yeni futbolcumuz Reto Ziegler'e, Fenerbahçe forması altında başarılar diliyoruz" denildi.

    Futbola 9  yaşında başladı

    16 Ocak 1986'da İsviçre'nin Cenevre kentinde dünyaya gelen Reto Ziegler, futbol kariyerine 9 yaşındayken Servette takımının altyapısında başladı. 2000 yılına kadar Servette'in altyapısında futbol eğitimini alan Ziegler, 2000 yılında sadece 2 yıl sonra profesyonelliğe adım atacağı Grasshoppers'a transfer oldu.

    İsviçre'nin en önemli kulüplerinden Grasshoppers'ta 2 sezonda 41 maçta forma şansı bulan 1.83 metre boyundaki oyuncu, 2003 yılında Grasshoppers'ın İsviçre Ligindeki son şampiyonluğunu kazandığı takımın da oyuncusuydu.

    Zeigler, 2004 yazında henüz 18 yaşındayken Fransız teknik adam Jacques Santini'nin çalıştırdığı Premier Lig ekibi Tottenham'a transfer oldu. Tottenham'daki ilk sezonunda 23 maçta forma şansı bulan oyuncu, 2005-2006 sezonunu Bundesliga ekiplerinden Hamburg'da, 2006-2007 sezonunun ilk yarısını da Wigan'da tamamladı.

    Ziegler, sezonun ikinci yarısında transfer olduğu Serie A ekiplerinden Sampdoria'da 4 sezonda 154 maçta 5 gole imza atmayı başardı.

    Milli takım kariyerine 2002 yılında 17 yaş altı takımında başlayan Ziegler, aynı yıl Danimarka'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan milli takımda forma giydi.

    İsviçre A Milli Takımı'na 2006 Dünya Kupası elemelerinde seçildi.

    İsviçre Milli Takım formasını 26 kez giyen 25 yaşındaki oyuncu, 2010-2011 sezonunun sonunda sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Juventus'a transfer oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow