hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Galatasaray-Bellinzona maçında şike yapıldı!"

    Galatasaray-Bellinzona maçında şike yapıldı
    expand

    İtalya'da şike dalgası operasyonu sürerken, itirafta bulunan bir futbol organizatörü Galatasaray ile Bellinzona arasında oynanan UEFA Kupası 1. tur karşılaşmasında şike yapıldığını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'daki şike ikinci dalga operasyonunda Alman Bochum mahkemesinden gelen yeni tutanaklarda Galatasaray maçıyla ilgili bir ayrıntı ortaya çıktı.

    Pişmanlık duyarak itirafta bulunan bir futbol organizatörü olan Marjio Cvtrak'ın ifadesinde  "Avrupa Kupalarında en az 200 maçta şike yapıldı ve örneğin bunlardan biri Galatasaray - Bellinzona UEFA Kupası 1.tur karşılaşmasıdır" dediği öğrenildi.

    Marjio Cvtrak,18 Eylül 2008'de İstanbul'da oynanan ve 2-1 Türk takımının galibiyeti ile sona eren maç dışında Dinamo Zagrep- Nk Domzale karşılaşmasında da şike yapıldığını öne sürdü.

    Aynı Marjio Cvtrak, Singapur'da müşterek bahisleri yürüten Eng Tan Seet'e bağlı olarak çalışan bir Türk – Hırvat şike çetesinin varlığı ve Balkanlarda faaliyet gösterdiğinden de söz etti. Gizli tutulan 4 sayfalık tutanak için Cremona savcısı Roberto Di Martini, Bologna Emniyet Müdürü ve "Lets Bet" (Bahse Girelim) operasyonunun cezai kısmını yürüten Bologna Emniyet Müdürü Sergio Lo Presti'yi Noel Tatili sonrası Bochum Mahkemesine fikir alışverişi için gönderme kararı aldı. 

    İtalya'da ki şike olayını ortaya çıkartan Gubbio'lu futbolcu Simone Farina da "Temiz Futbol" adına büyük ödül olarak milli takıma çağırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna göre İtalya milli takımı teknik direktörü Cesare Prandelli'nin görev vermesi halinde Simone Farina 29 Şubat'ta oynanacak ABD- İtalya maçında forma giyecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow