hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutpaşa aileleri OSTİM için yasta

    Davutpaşa aileleri OSTİM için yasta
    expand

    Davutpaşa'da üç yıl bir iş yerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, Ankara OSTİM'deki patlamada ölenlerin ailelerine destek için eylem yaptı.

    Zeytinburnu Davutpaşa'da, 21 kişinin öldüğü, 116 kişinin yaralandığı bir iş merkezinde meydana gelen patlamaya ilişkin, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, Taksim Meydanı'nda toplandı.

    Ellerinde "Sorumlular yargılansın", "İş kazası değil cinayet", "Denetim görevinizi yapın" ve "Artık yeter" yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup üyeleri, Davutpaşa ve OSTİM'de olduğu gibi, denetimsizlikten kaynaklanan iş kazalarını protesto etti.

    Patlama eşini kaybeden İdris Çabuk, aynı acıyı yaşayanlar olarak bir daha böyle bir olayın olmaması için bir araya geldiklerini söyledi.

    Davutpaşa'daki patlamanın ardından pek çok kuruma giderek, iş yerlerinde gereken güvenlik önlemlerinin alınması için seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Çabuk, yaşanan olaylar sonrasında açıklama yapmakla hiçbir şeyin çözülmediğini belirtti.

    OSTİM'deki patlamanın acısını, tıpkı diğer patlamalarda olduğu gibi kalplerinde hissettiklerine değinen Çabuk, "İş cinayetlerinde denetim sorumluluğunu yerine getirmeyenlere verilen cezalar yeniden düzenlensin. Denetimlerin etkin kılınması için gerekenler yapılsın" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow