hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Devrimci Karargah"ın ürküten çalışmaları

    Devrimci Karargahın ürküten çalışmaları
    expand

    Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da sanıkları arasında olduğu "Devrimci Karargah örgütü"ne ilişkin hazırlanan iddianamenin ek klasörlerinde, örgütün çalışmaları hakkında çarpıcı bilgiler yer aldı. Uçak kaçırmayı planlayan örgüt, soygun amacıyla kuyumcularda keşif de yapmışlar.

    Örgütün gelir elde etmek amacıyla çeşitli yollara başvurduğu belirlendi.

    Sanıkların sahte ‘SSK denetmeni’ olarak önceden belirledikleri işyerlerinden sahte ceza makbuzu karşılığı para topladığı bilgilerine ulaşıldığı anlatıldı.

    Sanıklardan elde edilen dijital verilerin incelenmesinde bu amaç için kullandıkları anlaşılan çok sayıda SSK cezaları, Sigortalı Çalıştırma Yönetmeliği, ceza tutanakları, denetleme yöntemleri gibi belgeler bulunduğu belirtildi.

    Bostancı’daki çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya, Cemal Bozkurt ve Fatih Aydın adlı örgüt üyelerinin 2008 yılı Eylül, Ekim ve Aralık aylarında bazı işyerlerine giderek kendilerini SSK elemanı olarak tanıtıp rüşvet istedikleri de ek klasörlerde yer aldı.

    Sanıkların, terör örgütüne gelir temin etmek için soygun yapmak amacıyla kuyumcu istihbaratı yaptıkları da tespit edildi. Örgütün tespit edilen çalışmalarının anlatıldığı ek klasörlerde, sanıkların çektiği kuyumcu fotoğrafları da yer aldı.

    Klasörlerde örgütün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile ilçe başkanlıklarına ait bilgilerin temin edildiği de belirtildi. AK Parti il ve ilçe başkanlarının fotoğraflarının da bulunduğu sanıklardan, parti teşkilatlarının adreslerini gösterir krokilerin de ele geçirildiği kaydedildi.

    Asker, polis ve sivil vatandaşlara yönelik istihbarat çalışmaları yaptıkları belirlenen örgüt üyelerinin, askeri servis araç güzergahlarıyla ilgili de çalışma yaptıkları belirtildi.

    Sanıklardan bazı askeri servis araçlarının plakaları, geçiş güzergahları ve bu güzergahlara ait 23 adet harita ele geçirildi.

    Örgüt liderleri olduğu iddiasıyla aranan firarı sanık Serdar Kaya’nın, örgütün üst düzey sorumlularından Ulaş Erdoğan’a gönderdiği şifreli mesaj da ek klasörlerde yer aldı.

    Şifreli mesajı çözen polis, örgütün uçak kaçırmayı planladığını tespit etti.

    Sabiha Gökçen Havalimanı hakkında da detaylı bilgiler edinen örgütün bu eyleminin polisin tespiti üzerine engellendiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow