hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüz iddiası: Aileler de dışladı

    Tecavüz iddiası: Aileler de dışladı
    expand

    Silopi'de 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 4 kişinin linç edilmek istenmesinin ardından aileleri zanlıları dışlama kararı aldı.

    Silopi'de Irak'ın kuzeyine yolcu taşıyan taksi durağı sahibi R.Ö., taksi şoförü H.K., berber R.T. ve tekel bayii F.G.'nin 2 erkek çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalar ve halkın şüphelileri linç girişimi ile işyerlerinin yakılmasının ardından, bugün de BDP öncülügünde tarafların aileleri biraraya geldi.

    BDP binasında tutuklu şüpheliler ile cinsel istismara uğrayan 2 çocuğun aileleri birbirleriyle öpüşerek, bundan sonra şüphelilerin serbest kalmaları halinde dahi ilçede barındırılmayacakları, dışlanıp, yalnızlığa mahkum edilecekleri kararı aldı.

    Mağdur çocukların aileleri de suçluların bireylerin kendileri olduklarını belirterek, ailelerinin bu konuda sorumlu tutulamayacağını söyledi.

    Aileler, "Burada suçlu varsa oda zanlılardır, bizim onların aileleri ile bir hesabımız yoktur. Onlar zaten yargılanmaktalar. Hakimlerimizin onları en ağır cezalarla yargılamasından hiç şüphemiz yoktur. Mesele şuan yargıda" dedi.

    Şüphelilerden H.K'nin ağabeyi L.K., "Adalet yerini bulması lazım ve bizler de bunları evlatlıktan reddediyoruz. Devlet bunları bıraksa dahi bizler bunları burada barındırmayacağız. Silopi'de yaşam hakları kalmamıştır. Halkımız oyunlara gelmesin herkesi sağduyuluya çağırıyoruz" dedi.

    BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz iddiasının kendilerini son derece üzdüğünü, ancak olayın yargıda olduğunu söyledi.

    Olayda şüphelilerin ailelerinin bir suçlarının olmadığını belirten Alkış, "Bizim her iki aileyi biraraya getirmemizdeki amaç, olayı taşkınlıkların önüne geçmek içindir. Toplumsal barışın hiç bir şekilde bozulmamasını arzuluyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow