hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İbrahim Tatlıses bağımsız aday oldu

    İbrahim Tatlıses bağımsız aday oldu
    expand

    AK Parti'den aday olması beklenen sanatçı İbrahim Tatlıses, Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekilliği için aday oldu.

    İstanbul'da televizyon programı çıkışı silahlı saldırıya uğrayan ve Almanya'da tedavisi süren sanatçı İbrahim Tatlıses, avukatı aracılığı ile Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adaylığı müracaatında bulundu.

    Almanya'da tedavisi süren ve aday adaylığı müracaatında bulunmasına rağmen AK Parti'den aday gösterilmeyen Tatlıses, avukatı Ahmet Türkmen aracılığı ile bugün İl Seçim Kurulu'na bağımsız adaylık başvurusu yaptı.

    Tatlıses adına bağımsız adaylık müracaatında bulunan avukat Türkmen, "İbrahim Bey'in isteği üzerine son anda bağımsız adaylık müracaatını yaptık. Kendisi tedavisinin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa'ya gelecek ve seçim çalışmalarına başlayacak" dedi.

    Sedat Bucak'ın kardeşi de Urfa'dan aday

    Doğruyol Partisi eski milletvekili, Bucak Aşireti lideri ve Susurluk'taki kazadan yaralı kurtulan Sedat Edip Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak da, Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

    Bir süre önce ismi MHP ve CHP'den aday olacağı yönünde gündeme gelen Ahmet Ersin Bucak, bugün avukatı aracılığıyla İl Seçim Kurulu'na bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu. Bucak, bağımsız aday olmasını halkın isteği olarak değerlendirdi.

    Bu arada Şanlıurfa'dan aralarında AK Parti milletvekili Zülfikar İzol ile BDP'nin desteklediği İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu toplam 11 bağımsız adayın başvuru yaptığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow