hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Proje depreme davetiye çıkarır mı?

    Proje depreme davetiye çıkarır mı
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kanal İstanbul" projesinin hazırlık aşamasında deprem riskini hesapladıklarını söyledi. Topbaş, 8 yılda bitirilmesi planlanan proje için "İstanbul'un geleceği" ifadesini kullandı. AK Parti'den de benzer açıklamalar geldi. Projenin maliyetinin ise,10 milyar doları bulacağı yorumları yapılıyor.

    AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Başbakanımız açıkladı, İstanbul Boğazı'na ikinci bir İstanbul Boğazı inşallah inşa ediyoruz. Bunların hayalleri bile Tayyip Erdoğan'a yetişemez" dedi.

    Kılıç, "Karadeniz'den İstanbul'a, İstanbul'dan Marmara'ya gemiler açılıyor ya, şimdi Allah'ın izni ile onun paralelinde 2. bir İstanbul Boğazı demektir. Boğazları rahatlatmak demektir. Bunların hayalleri bile Tayyip Erdoğan'a yetişemez. Bunlar konuşuyor, biz üretiyoruz. Bakın şimdi buna da karşı çıkacaklar" diye konuştu.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, projenin maliyetiyle ilgili olarak, "Mevcut Boğaz'ı zamanında, yapılaşma sırasında vizyoner bir şekilde yapsaydık bugün sadece İstanbul'a 40-50 milyon turist çekmemiz, buradan 20-30 milyar dolar turizm geliri elde etmemiz mümkündü. Maalesef zamanında Boğaz'ı yeterince koruyamamışız, değerlendirememişiz. Siz maliyet boyutuyla işe yaklaştınız, ben ise potansiyel olarak, Türk turizmine, ekonomisine ve İstanbul'a yapacağı katkıdan hemen bir hayal kurmaya başladım, ikinci bir Boğaz'ın nasıl olabileceğine ilişkin... Onun için maliyetler bence çok önemli olmaz. Zaten muhtemelen özel sektör yapacaktır" yanıtını verdi.

    Mehmet Şimşek, "Kaynak var mı?" sorusu üzerine, "Kaynak, Türkiye. Kaynak bizim insanımız" dedi.

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Çok prestij bir proje. Tamamlandığında Türkiye'ye de çok büyük prestij katar" dedi.

    Demir, "İstanbul'u, Türkiye'yi olumlu etkiler, müteahhitlik sektörünü olumlu etkiler. Bir defa çok prestij bir proje. Tamamlandığında Türkiye'ye de çok büyük prestij katar hayırlı olsun. Ben çok daha detayını şu anda bilmediğim için daha fazla bir şey ifade etmem doğru değil" diye konuştu.

    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Şehircilik açısından önemli, tarihi bir proje açıklanmış oldu. Türk mühendislik ve müteahhitleri tarafından yapılabilir, yabancı müteahhitlik firmalarından da katkı alınabilir. Projeyi duyunca 1 yaşına daha girdim. Dünya şehri, başkenti olan İstanbul için önemli bir proje... İstanbul'un finans merkezi olması konusunda da önemli yarar sağlayacak. Kanal İstanbul, Türkiye'nin ticaret hacminin artmasına da neden olacak. Hayırlı olsun" dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kanal İstanbul" projesinin hazırlık aşamasında deprem riskini hesapladıklarını söyledi. Topbaş, 8 yılda bitirilmesi planlanan proje için "İstanbul'un geleceği" ifadesini kullandı. Topbaş, "Çılgın projenin maliyeti 10 milyar doların üzerinde olabilir" dedi.

    Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, projenin dünyanın en büyük inşaat projesi olabileceğini belirterek, "Bu entegre projenin maliyeti 50 milyar doların çok çok üzerinde olur diye tahmin ediyorum" dedi.

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, projeyi daha geliştirerek, yapılacak kanalın genişliğini yer yer 500 metreye çıkararak, buralara da yat limanları yapmak gerektiğini söyledi. Benzer bir projenin İzmit tarafına da yapılmasını isteyen Bezci, "Neticede bunlar ülkeye katkı yapacak şeyler" dedi.

    TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Necati Uyar ise, projenin uygulanabilirliğinin test edilmesi için öncelikle yerinin belli olması gerektiğini belirterek, öncelikle düşünülmesi ve tartışılması gereken konunun yüksek bir maliyete sahip olacak projeden elde edileceklere değip değmeyeceği olduğunu ifade etti.

    Uyar, "Öncelikle proje doğada nelere neden olur, nasıl bir değişime neden olur, İstanbul'a etkisi ne olur bunların tartışılması lazım. Çünkü proje tek başına kanal projesi olarak söylenmiyor. Aynı bölgede, muhtemelen Silivri yakınlarında bir havaalanı, üstüne yeni bir kentten söz ediliyor. İstanbul'un nüfusunun çok daha artmasına neden olacak ve İstanbul'u yaşanmaz hale getirecek spekülatif girişimin adımlarından biri olarak görülüyor. Başbakan Süveyş ve Panama kanallarını örnek veriyor. Sorun şu ki oralarda denizde doğal bir geçiş olmadığı için yani doğal bir boğaza sahip olmadıkları için o kanallar yapılmış. Doğal bir boğazı, deniz geçişi olan bir kentte sadece buradaki gemi yükünü taşımak için açılacak bir kanal ne derece mantıklıdır" dedi.

    Böyle bir kanal ihtiyacının İstanbul için olmaz olmaz konumda bulunmadığına işaret eden Uyar, "İstanbul'un çok daha önemli sorunları var. İstanbul'un böyle spekülatif gelişmelere neden olacak çılgın projelerden çok daha aklı başında projelere ihtiyacı var. 3. Boğaz Köprüsü gibi İstanbul'un gelişmesinde çok ciddi zararlara neden olabilecek spekülatif bir adımdır. İstanbul için gerekli bir proje değil diye düşünüyorum" dedi.

    Maliyeti 10 milyar doları bulabilir

    İnşaatçılara göre, "Kanal İstanbul" projesinde 152 milyon metreküp hafriyat çıkacak ve kanalın kaba inşaatının yapımı için 7 milyon 875 bin metreküp beton kullanılması gerekecek.

    Yapılan hesaplamalara göre, düz bir zemin olduğu varsayıldığında, 40 kilometre uzunluğunda, 25 metre derinliğinde ve 150 metre genişliğinde bir kanal kazınlıp ortadan kaldırıldığında ortaya 152 milyon metreküp hafriyat çıkıyor. Bu hafriyatın da oradan çıkarılıp boşaltmanın maliyeti yaklaşık 4,5 milyar lira.

    Kanalın kaba inşaatının yapımı için ise 7 milyon 875 bin metreküp beton kullanılması gerekiyor. Bunun da maliyeti 788 milyon lira. Yine kullanılacak 1 milyon 395 bin ton demirin maliyeti 2 milyar lira olarak hesaplanıyor.

    İnşaatçılara göre, bunların hepsi bir araya getirildiğinde, ışıklandırma ve diğer maliyetlerle birlikte projenin toplam maliyetinin yaklaşık 10 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.

    KANAL İSTANBUL PROJESİ

    Bu proje ile İstanbul'un Avrupa yakasında, şehrin batısında, Karadeniz ile Marmara Denizi'nin arasına, yaklaşık 45-50 kilometre uzunluğunda bir kanal yapılacak ve İstanbul'da iki yarımada ve bir ada oluşacak.

    Projenin, yeri ve maliyeti konusunda açıklama yapılmazken sadece etüt çalışmaları tahminen 2 yıl sürecek.

    Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre, su yüzeyinde genişlik yaklaşık 145-150 metre civarında olacak. Kanaldan dünyadaki en büyük gemiler geçebilecek. Kanal İstanbul'dan günde 150-160 geminin geçmesi hedeflenirken, kanal güzergahında ağırlıklı hazine arazileri kullanılacak.

    Projenin etüd çalışmaları 12 Haziran seçimlerinin ardından başlatılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow