hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukoğlu: "Vatandaş çıkış istiyor"

    Pamukoğlu: Vatandaş çıkış istiyor
    expand

    HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Vatandaş, mevcut partilerle bu işin sonunun getirilemeyeceği düşüncesinde. Halkımız HEPAR'ı bir umut, kurtuluş ve çıkış kabul ediyor" dedi.

    Pamukoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kırklareli merkeze bağlı Kayalı köyünü ziyaret etti. Köy meydanına yağmur altında giren Pamukoğlu, buradaki bir kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Pamukoğlu, tarım sektöründe üreticilerin gübre, tohum, mazot sıkıntısının devam ettiğini, et sektörünün ise yabancıların elinde olduğunu iddia etti.

    Çiftçi ve esnafın adeta can çekiştiğini ifade eden Pamukoğlu, 74 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 35'inin kırsal kesimde yaşadığını, bunun çok büyük bir rakam olduğunu ve bu insanların üretim yapması gerektiğini belirtti.

    Türkiye'nin, dünyada en pahalı akaryakıtın kullanıldığı ülke olduğunu kaydeden Pamukoğlu, "Türkiye'deki bu akaryakıt sistemlerini çalıştıranlar, işletmelerin yüzde 75'i yabancıların. Yabancı şirketlerin bu topraklarda kar marjı yüzde 9. Kim bu ülkeler Avusturya, Fransa, Hollanda, İngiltere. Bu ülkelerin şirketleri, burada bizden yüzde 9 kar alırken kendi ülkelerinde ise yüzde 3 alıyorlar. Bu nedenle mazot pahalı. Şimdi anlaşıldı mı niye benzin ve mazotta ananız ağlıyor, anamız ağlıyor. Bunları anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    Pamukoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları kapsamında Kırklareli'nin ziyaret ettiği yirmi yedi il olduğunu söyledi.

    Gittiği yerlerde insanların korku ve endişe içerisinde yaşadıklarını gördüğünü anlatan Pamukoğlu, "Ekonomik durumdan hiç kimse memnun değil. Köylüyle işçiyle esnafla memurla konuş, kimse hayatından memnun değil. Ekonominin bozulduğunu, koşulların gittikçe kendileri için ağırlaştığını söylüyorlar. PKK meselesi, son günlerdeki olaylar, şehit meseleleri, adadaki eşkıyanın ikide bir meydan okuyuşu, hükümetin pısırıklığı, ulusal gurura bir tecavüz gibi algılıyor
    halk. O nedenle huzursuz. Bu işin bitmesini istiyor" dedi.

    Hak ve Eşitlik Partisinin umut olduğunu ifade eden Pamukoğlu, "Vatandaş, mevcut partilerle bu işin sonunun getirilemeyeceği düşüncesinde. Çünkü, bu güne kadar yalan dolanla kendisini kandırdığı kanaatinde. Hükümet başta olmak üzere sebep olarak, sorumlu olarak siyasi partileri görüyor. 12 Haziran'da da bir çıkış istiyor" dedi.

    Pamukoğlu, daha sonra Kırklareli merkez, Pınarhisar ve Vize ilçelerinde de halkı selamlayarak, bölgeden ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow