hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan CHP'yi Atıf Hoca'yla vurdu

    Erdoğan CHPyi Atıf Hocayla vurdu
    expand

    Seçim mitinglerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çorum’da Abide Meydanı'nda halka hitap etti. Erdoğan, İstiklal Mahkemesi'nce 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf Hoca'yı gündeme getirdi.

    Meydanı dolduran kalabalığı selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan'ın Çorum mitingi konuşmasından bazı önemli başlıklar şöyle:

    Bahçeli'ye "asgari ücreti artırırsan, faizleri çıkarırsın anlamazsın bu işten"

    "Şimdi çıkmış ne diyor asgari ücreti 825 lira yapacağım.Senin 825 liranda bereket olmaz. Sen o 825 lirayı verdiğin gün sana söyleyeyim faizler yüzde 7-8 'den otuza kırka çıkar. Enflasyon tekrar 4'ten 30'a çıkar neden anlamazsın bu işten. Dolayısıyla benim cebimdeki para büyük görünür. Alım gücü düşer gider."

    Bunlar etnik unsurlardan oy almanın gayretinde

    "Ana muhalefete bakıyorsunuz kumsallarda deniz kenarında oynuyor.Oralarla övünüyor ye Ak Parti oralarda yok diyor. Ak Parti oralarda da var.Bir diğerine bakıyorsun etnik unsurlarla uğraşıyor.Birisi bir türlü milletçilik yapıyor.Bir diğeri de başka bir türlü milliyetçilik yapıyor.Bunlar etnik unsurların peşindeler."

    Tek millet tek bayrak tek vatan

    "Tek vatan dedik ama bu vatan 780 bin km biz burada ameliyat yaptırmayız. Burayı bölmek isteyenlere asla müsaade etmeyiz. Tek Devlet devletimiz de asla. Bununla yürüyoruz."

    "PKK Terör örgütü ve BDP, MHP'yi savunmuyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı da çıkıyor PKK'ya iltifat ediyor. Bu nasıl muhabbet. Siz bu muhabbeti MHP’ye gönül vermişlere nasıl açıklayacaksınız? Ak parti karşıtlığı buy kadar mı gözünüzü döndürdü?"

    Atıf hocamızın katilinin ismini parka verdiler

    "Şimdi size birini anlatacağım.Bu çok önemli Ali Çetinkaya. Bu ismi hiç duydunuz mu? Şimdi lakabıyla söylüyorum: Kel Ali Cellat Ali. Şimdi tanıdınız mı? Ben size kim olduğunu söyleyeyim. Bu Ali Çetinkaya merhum Çorumlu İskilipli Atıf Hoca'mızın idamına karar veren hakim. Savcı İskilipli Atıf Hoca'mızın 3 yıl hapsini istedi. Ali Çetinkaya bakın burası çok önemli şahitlerin bilahare dinlenmesine diye karar verdi. Şahitleri idamdan sonra dinliyor öncesinde dinlemiyor. Böyle adalet olur mu? Ankara saman pazarında hocayı astırdı. Şimdi bu Ali Çetinkaya nereden çıktı? Onu söyleyeyim Ankara’daki CHP'li Yeni Mahalle Belediyesi 3 Mayıs 2011'de bir karar aldı. İskilipli Atıf Hoca'mızın katili işte bu Ali Çetinkaya'nın ismin bir parka verdi. Adeta Çorum'la alay edercesine bu ismi verdi."

    Atıf Hoca kimdir?

    Atıf Hoca, İskilip'in Tophane köyünde dogdu. Köy hocasından başladığı tahsiline 1891'de îtibâren iki sene İskilip’te devam etti. 1893 Nisan ayında gelerek ve medrese eğitimine burada devam etti. 1902’de medresedeki öğrenimini bitiren Atıf Hoca aynı yıl mesleki kariyer sınavı kazanıp ertesi sene Fatih Camii'nde ders vermeye başladı. 31 Mart vakasından sonra Sinop'a sürüldü. Oradan Sungurlu'ya gönderildi.

    26 Aralik 1925'te tekrar tutuklanarak  Ankara'ya gönderildi. 26 Ocak 1926 Salı günü Ankara İstiklal Mahkemesi'nde yargılandı. Savcı, İskilipli Atif Hoca için 3 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme, müdafaa için bir gün sonraya bırakıldı. Ertesi gün, mahkeme reisi Kel Ali, müdafaa yapmaya gerek görmeyen İskilipli Atif Hoca'yı idama mahkûm etti. İskilipli Hoca 1 hafta sonra Ankara Samanpazarı Meydanı'nda asıldı.

    Ölümünden sonra Ankara'da bulunan mezarı bulunduğu park yerinden 2009 yılı başında İskilip Gülbaba mezarlığına taşınmış ve 2010 yılı başında kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow