hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyanür'den 1 kişi daha hastanelik oldu

    Siyanürden 1 kişi daha hastanelik oldu
    expand

    Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Dulkadir Köyü'ndeki siyanürlü su paniği sürüyor. 7 kişinin dün hastaneden taburcu olmasının ardından dün gece rahatsızlanan bir kişinin daha hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, ise 7 kişide siyanür zehirlenmesine ait herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir köyünde, siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyundan etkilenen bir kişi daha hastaneye kaldırıldı. Böylece, zehirlenen kişi sayısı 8'e yükseldi.

    Edinilen bilgiye göre, siyanürle gümüş üretilip işlenen ve geçen ay atık su barajında çökme oluşan Eti Gümüş A.Ş'ye ait tesislere 3 kilometre uzaklıktaki Dulkadir köyünde, bir akrabasının evinde muslukları sökmeye çalışan Kemal Korkmaz (37), suya temas etmesi sonucu zehirlendi.

    Yakınları tarafından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine kaldırılarak gözlem altına alınan Korkmaz'ın zehirlenme nedeninin, yapılacak laboratuvar testlerinden sonra belirleneceği öğrenildi.

    Bu arada, siyanürlü suya temas ettikleri için zehirlendikleri iddiasıyla daha önce aynı hastaneye kaldırılan Veli (19) ve Fatih Özer (14), Muzaffer (60), Mehmet (36), Emeti (28) ve Emine Sözer (28) ile Leyla Sert (30), dün taburcu edildi.

    Sağlık Bakanlığı açıkladı

    Sağlık Bakanlığı, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir Köyü'nde siyanür zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye sevk edilen 7 kişide, siyanür zehirlenmesine ait herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

    Yapılan açıklama şöyle;  "Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir Köyü'nde siyanür zehirlenmesi şüphesiyle Kütahya Devlet Hastanesine sevk edilen 7 vatandaşımızın yapılan kan ve idrar tahlillerinde siyanür zehirlenmesine ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Vatandaşlarımız bir gün süreyle hastanede müşahede altında tutulmuş, tahlil sonuçlarının temiz çıkması üzerine taburcu edilmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow