hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 bin kişi Hatip Dicle için yürüdü

    5 bin kişi Hatip Dicle için yürüdü
    expand

    Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, bağımsız milletvekili Erol Dora'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, Hatip Dicle ve tutuklu milletvekilleri için yürüdü. Milletvekili Erol Dora, halkın iradesinin üstünde hiç bir gücün olmadığı söyleminin somut olarak hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

    Nusaybin İlçesi'nde dün, aralarında Mardin Bağımsız Milletvekili Erol Dora ile Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, İlçe Başkanı Ali Damar'ın da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, parti binasından Mittani Kültür Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. YSK'nın milletvekilliğini düşürdüğü Hatip Dicle ve tahliye edilmeyen tutuklu milletvekillerine destek amaçlı düzenlenen yürüyüş sırasında, Abdullah Öcalan posteri, PKK flamaları ve konfederalizmi temsil eden bezler taşıyan kalabalık grup, sık sık, 'PKK halktır halk burada', 'Biji serok Apo (yaşasın başkan apo)', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı.

    Daha sonra kısa bir konuşma yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Mardin'den milletvekili seçilen KCK tutuklusu Gülser Yıldırım'ın serbest bırakılması çağrısını yineledi.

    Daha sonra konuşan Mardin Bağımsız Milletvekili Erol Dora, halkın iradesinin üstünde hiç bir gücün olmadığı söyleminin somut olarak hayata geçirilmesini istediklerini, Ankara'nın da bunu görmesi gerektiğini söyledi.

    Herkesin barış umutlarını taşadığı bir dönemde halkın iradesinin ipotek altına alındığını belirten Dora, "Hepimiz büyük bir umutla Türkiye'nin barış hevesine gitmesini düşünürken, 6 arkadaşımız seçilmiş olmalarına rağmen tahliye edilmediler ve hala cezaevinde tutulmaktadırlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir. AİHM'de düşünce suçu diye bir şey yoktur. Ama şu anda Hatip Dicle arkadaşımız düşüncelerinden dolayı 1 seneden fazla ceza aldı ve cezası onandı. Artık Türk anaları ve gerilla anaları ağlamasın. Halkların kardeşliği için mücadele vererek, her kesimden insanı kucaklayacak yeni bir anayasa talebimiz var. Ama maalesef şimdiden 6 arkadaşımız meclise gidemedi. Biz de bir karar aldık. Ya hep ya hiç dedik. Ya hepimiz Ankara'ya demokratik siyaset için gideceğiz ya da hiçbirimiz gitmeyeceğiz. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Biz bu ülkenin geleceğini düşünüyoruz. Türkiye'de hiçbir ayrım yapılmadan bu sorunu çözelim. Biz bunu herkesten bekliyoruz. Bir an önce halkın iradesiyle seçilmiş ve vekil olmuş arkadaşlarımızın bir an önce bırakılmasını istiyoruz. Çünkü halk bunu istemiştir, halkın iradesine karşı gelinemez" dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından, yerel sanatçılar Kasım Koç ve Koma Nevaf Kürtçe verdikleri konserle Nusaybinliler'i coşturdu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow