hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu esnafı yine protestoda

    Beyoğlu esnafı yine protestoda
    expand

    Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) öncülüğünde toplanan esnaf, dükkanlarına ait masa ve sandalyelerin sokaklardan kaldırılmasını protesto etti.

    Beyoğlu Belediyesi önünde toplanan grup, "Beyoğlu'nda gezersin, boş sokakları süzersin" dövizi açıp, "Esnaf burada, belediye nerede?" ve "Tencere boş, tava boş, belediyede hava hoş" sloganları attı.

    BEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Konar ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra meclis salonuna girerek Beyoğlu Belediyesinin Ağustos ayı
    toplantılarına katıldı.

    Toplantının ardından esnafın yanına gelerek bir konuşma yapan dernek başkanı Konar, meclis toplantısı sırasında, bazı meclis üyelerinin esnafın
    sorunlarını dile getirdiğini anlattı.

    Konar, meclis üyeleriyle yaptıkları ikili görüşmelerde de esnafın sorunlarına ilişkin yeni bir düzenleme getirileceğinin tarafına bildirildiğini kaydederek, "Belediye, kendi tasarrufuna göre proje çıkarıp, böyle bir çözüme gitmeye kalkışırsa, bu olay tekrar kangren olma durumunda olacaktır. Belediyenin basına dönük bir açıklaması var. Bizim bunlara tek tek vereceğimiz cevaplarımız da var. Biz sokakların girilmez halini savunacak değiliz. Suiistimalci işletmelerin var olduğunu inkar edecek de değiliz. Biz çözüm istiyoruz. Her şeyin yasal usulü bellidir ve ona uyulması gerekir" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow