hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Somali ziyaretinde faciadan dönüldü!

    Somali ziyaretinde faciadan dönüldü
    expand

    Başbakan Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan THY'ye ait uçağın, Mogadişu Havaalanına inişi sırasında piste çıkan 4 köpeğe çarpmamak için tehlike atlattığı öğrenildi.

    Alınan bilgiye göre, THY'nin "Ordu" isimli uçağın piste teker koyacağı sırada 4 köpeğin piste fırladığını gören kaptan pilot, köpeklere çarpmamak için uçağı sağ tarafa yönlendirdiği sırada sağ kanadı piste yakın ağaç dallarına çarparak hasar gördü.

    Uçakta meydana gelen hasar nedeniyle heyeti götüren Boeing 737-800 tipi uçak, Mogadişu Havaalanı'nda kalırken, milletvekilleri, sanatçılar ve gazetecilerden oluşan yolcuları almak için Atatürk Havalimanından THY'nin Airbus 340 tipi "Mersin" isimli uçak Somali'ye gönderildi.

    Başbakan Erdoğan'ın Somali ziyareti sırasında kendisine eşlik eden ve tehlike atlatan uçaktaki heyet arasında AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Nevzat Yalçıntaş, sanatçılar Ajda Pekkan, Sertap
    Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler ve koruma ekibi ile bazı milletvekilleri de bulunuyordu.

    O ANLARI ANLATTILAR...

    Sanatçı Ajda Pekkan, "Zor bir iniş oldu. Ama burada olmaktan keyif alıyorum. Ufak tefek heyecanlar da olacaktır tabii. Halatitriyorum. Böyle radikal bir iniş beklemiyorduk" dedi.

    Pekkan, sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Böyle olacağınıbilseydim gelmeye çekinirdim. Zor bir iniş oldu. Ama burada olmaktan keyif alıyorum. Ufak tefek heyecanlar da olacaktır tabii. Hala titriyorum. Böyleradikal bir iniş beklemiyorduk. Heyecanlı şeylerin sonunda güzel şeyler de olur" dedi.

    Nihat Doğan da basın mensuplarının soruları üzerine Survivor yarışmasında 50 metreden helikopterle indiğini belirterek, "Ben korkmadım, alışkınım. Ama yanımdakilerin çığlığını duyunca endişe etmemek de mümkün değildi" dedi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise uçağın çok alçaktan inişe geçtiğini belirterek, "Ben uçak suya inecek sandım. Kanatların suya değmesine az kalmıştı" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow