hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hocalar" mehdilik kavgasından mahkemelik

    Hocalar mehdilik kavgasından mahkemelik
    expand

    Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ile "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü mahkemelik oldu.

    Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar ile Ahmet Mahmut Ünlü arasındaki gerginlik bir yıl önce "mehdilik" tartışması nedeniyle başladı. Adnan Oktar'ı kendisini mehdi ilan etmekle suçlayan Ünlü'nün, video paylaşım sitesi Youtube'da da bu konudaki ifadelerini içeren kayıtlar yayımlandı. Ünlü'nün, "Deli raporu var", "Kendisini mehdi sanıyor", "100 sene de geçse mehdi olamazsın" gibi sözlerine Adnan Oktar da "Ergenekoncu sahtekar hoca" diye karşılık verdi.

    Bunun üzerine Adnan Oktar ve Ahmet Mahmut Ünlü arasındaki tartışma mahkemeye taşındı.  Oktar avukatı Ceyhun Gökdoğan aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak Ünlü aleyhine 4 ayrı tazminat davası açtı.

    Dilekçede, Ünlü'nün Youtube'da yayımlanan videolarına değinildi ve "hakarete varan gerçek dışı ifadeler" kullanmakla suçlandı. Dava dilekçesinde sitenin 24 saat yayında olduğunu, bugüne kadar 1300 kişi tarafından tıklandığını belirten Oktar, her geçen gün bu sayının artmasıyla kişilik haklarına yapılan saldırının boyutlarının da genişlediğini belirtti. Oktar, her video için ayrı ayrı 5 biner TL manevi tazminat talep etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow