hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci "Ergenekon"da tutuksuzlar dönemi

    İkinci Ergenekonda tutuksuzlar dönemi
    expand

    İkinci "Ergenekon" davasında, 20 Temmuz 2009'da gerçekleştirişen ilk duruşmasının ardından geçen bu zamana kadar, 35 kişinin savunmasını alan mahkeme, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına geçti.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanıklardan Oğuz Bulut'a, savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Savunmanızda iki adet el bombasını süs eşyası olarak kullanmak amacıyla Sivas'ta çingenelerden aldığınızı beyan ettiniz. MKE ile yapılan yazışmalarda bombalardan birinin Emniyet Genel Müdürlüğü, diğerinin Jandarma Genel Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına verilen kafile numaralarını taşıdıkları anlaşıldı. Benim bildiğim çingeneler bohçacılık, falcılık gibi işler yaparlar, böyle işler yapmazlar" dedi.

    Bu konudaki pişmanlığını önceden de dile getirdiğini belirten Bulut, "Hatamdır, cahilliğimdir. Ama süs tavuğu almak için gittiğim çingene bana bu bombaları gösterip patlayıcı özelliği olmadığını söyleyince aldım" dedi.

    Bulut'un, "Ergenekon soruşturmasından sonra her yere korkudan bomba bırakıldı. Bunların hepsi örgüt üyesi mi?" sözlerine Pekgüzel, "Siz niye atmadınız? 10 yıl saklamışsınız" diye sordu. Bulut da unuttuğunu, polisin bulmasıyla hatırladığını dile getirdi.

    Savcı Pekgüzel'in, İbrahim Şahin ve Muzaffer Tekin ile ilgili telefonda arama olayına ilişkin ifadelerinde çelişki olduğunu söylemesi üzerine Bulut, İbrahim Şahin'in yanındayken telefon geldiğini, ancak kulaklıkları takılı olmadığı için telefonu kendisine verdiğini anlattı.

    Duruşmada, Bulut'un çapraz sorgusunun yapılmasının ardından tutuklu sanıkların sorgu ve savunmalarının alınması tamamlanmış oldu.

    Duruşmaların başladığı 20 Temmuz 2009'dan bu yana görülen 131 celsede, tutuksuz sanık Arif Doğan ile tutuklu sanıklar Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, İbrahim Şahin, Levent Ersöz ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 kişinin savunması alındı.

    Tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşmada tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi.

    Duruşmada, ilk olarak tutuksuz sanıklardan Fahri Kepek'in savunması alınıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow