hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da canlı bomba eylemi

    Antalyada canlı bomba eylemi
    expand

    Antalya'nın Göynük Beldesi'ndeki jandarma Komutanlığı önünde patlama oldu.

    Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'ndeki jandarma asayiş kontrol noktası yakınında saat 16.10 sıralarında canlı bomba, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Canlı bomba olay yerinde paramparça olurken, 2 kişi hafif yaralandı.

    Kemer'in Göynük Beldesi merkezinden geçen Antalya- Kemer Karayolu üzerinde, Göynük Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı jandarma asayiş noktasına 10 metre mesafede canlı bomba eylemi gerçekleşti.

    Saat 16.10 sıralarında üzerinde bomba bulunan bir kişi, belde merkezine girişte yer alan takın altına geldi. Askerlerin yol kontrolü yaptığı noktaya yaklaşan canlı bomba, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sırasında olay yerinden geçen 07 VDV 24 plakalı minibüs büyük hasar gördü. Olayda canlı bomba parçalanarak ölürken, bir uzman çavuş ile minibüs şoförü hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine ulaşan sağlık ekipleri tarafından Kemer'deki hastalere götürüldü.

    Valilik açıklaması: menşe-i belli değil

    Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Göynük'te yerleşim alanı ve turistik noktalardan uzak bir mevkide yol kenarında kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıs menşe-i henüz bilinmeyen bir patlama nedeniyle hayatını kaybetmiş olup, civarda bulunan iki kişi de hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili araştırmalar devam etmektedir" denildi.

    Az ilerisinde pazar yeri vardı

    Olay yerinde incelemelerde bulunan Göynük Belediye Başkanı CHP'li Necati Topal, korkunç bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Canlı bombanın kafasının bir yerde, gövde ve bacaklarının ayrı bir yerde olduğunu belirten Başkan Topal, "Askerlerden can kaybı olmaması tek tesellimiz. Patlama asayiş noktasına 10- 15 metrede. Patlamanın meydana geldiği noktadan 200 metre ileride ise pazar yeri vardı. Bugün Göynük Pazarı kurulmuştu. Patlamanın orada meydana gelmesi tam bir felaket olurdu" dedi.

    Görgü tanığı: kopan baş erkeğe ait

    Olayın görgü tanığı Recep Güler adlı tur şoförü, patlama sırasında jandarma kontrol noktasına 200- 250 metre mesafedeki akaryakıt istasyonunda olduklarını belirterek, "Patlamayla berebar jandarma noktasına doğru gittik. Olay yerine ulaştığımda, karakolun camlarının kırıldığını, yolcu minibüsünde hasar olduğunu gördük. Yerde gövdesinden ayrılmış kısa saçlı bir erkek başı ve kopmuş bacaklar vardı. Her tarafa et parçaları savrulmuştu"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow