hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    9 yaşındaki kızın cesedi çıkarıldı

    9 yaşındaki kızın cesedi çıkarıldı
    expand

    Van merkezli deprem, Bitlis’te de çok sayıda evin yıkılmasına neden oldu. Bitlis'in Adilcevaz ilçesi Aydınlar beldesinde enkaz altından 9 yaşındaki bir çocuğun cesedi çıkarıldı.

    Merkez üssü Van’ın merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Bitlis merkezde ve ilçelerinde de hissedildi.

    Sarsıntılar nedeniyle Bitlis’te vatandaşlar büyük bir panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa çıktı. Binalarda mahsur kalan bazı vatandaşlar da itfaiye ekiplerinin yardımıyla balkondan çıkarıldı. Sarsıntıda Bitlis kalesinin arka duvarı ve bazı camilerin minareleri yıkılırken, çok sayıda binada da çatlak meydana geldi.

    Bitlis Devlet Hastanesi’ndeki hastalar ise binanın zarar görmesinden dolayı dışarı çıkarıldı.

    Bu arada ilçede birçok mahallede elektrik kesintisinin olduğu öğrenildi.

    Kız çocuğu hayatını kaybetti

    Bitlis Vali Nurettin Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen ve Bitlis'te de şiddetli şekilde hissedilen depremde, Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesinde 8 yaşında bir kız çocuğunun enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi.

    Yılmaz, Adilcevaz'da 50'den fazla yaralı bulunduğunu ve bu kişilerin Bitlis, Adilcevaz ve Tatvan ilçe devlet hastanelerinde tedavi altına alındığını söyledi.

    Bu yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğunu ifade eden Yılmaz, Adilcevaz'ın Akçıra köyünde yaşayan 6 yaşındaki bir çocuğun da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

    Yılmaz, Arapköprüsü mevkisinde yolda seyreden bir aracın üzerine deprem sırasında kayaların yuvarlandığını ve araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığını belirtti.

    Nurettin Yılmaz, "Köylerde maddi hasar olduğu ve evlerin yıkıldığı bilgisini aldık. Öte yandan iş makinelerini ve ambulansları Van'a gönderdik. 4 ambulans yola çıktı. 2 ambulans da Van'a gitmek üzere Muş'tan hareket etti. Sivil savunma ekiplerimizi de Aydınlar beldesine gönderdik" dedi.

    Öte yandan deprem Tatvan, Bitlis merkez, Ahlat, Adilcevaz, Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerinde de şiddetli şekilde hissedildi. Depremde panikleyen vatandaşlar, kendilerini evlerinin dışına attı. İl merkezi ve ilçelerde yüzlerce vatandaş sokaklara doldu. Depremin etkisiyle bazı camilerin minarelerinin yıkıldığı gözlendi. Özellikle Van'da yakınları bulunan birçok vatandaşın Van'a hareket ettiği görüldü.

    Bitlis Devlet Hastanesi'nde hasar yok

    Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Tezcan Sezgin, Van'da meydana gelen depremin ardından bazı basın kuruluşlarının Bitlis Devlet Hastanesi'nin hasar gördüğüne dair bilgiler yer aldığını, ancak hastanede durumun normal olduğunu söyledi.

    Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı haber kaynaklarında Bitlis Devlet Hastanesinin hasar gördüğü yönünde haberler yer aldığını, ancak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

    Sezgin, şöyle konuştu: "Bitlis Devlet Hastanesi'nin hasarlı olduğunun duyurulması üzerine Erciş'ten hastanemize hastaların sevki yapılmamıştır. Ancak bu bilgi doğru değil. Hastanemizde her şey normal. Tüm doktorlar burada. Depremde yaralananlar hastanemize sevk edilebilir. Herhangi bir sıkıntı yok. Yaralıları bekliyoruz."

    MUŞ

    Merkez üssü Van'ın merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan 6.6 büyüklüğündeki deprem Muş'ta da hissedildi. Muş Valisi Ali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşmış herhangi bir olumsuz durum olmadığını belirterek, "Bize ulaşan can kaybı yok. Yalnızca Bulanık ilçesinin Sarıpınar beldesinde bir caminin minaresi evlerin üzerine yıkıldı. Bu olayda da şans eseri ölen ve yaralanan olmadı" dedi.

    Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez ise Adıvar köyünde bir caminin minaresinin yıkıldığını, bu nedenle bazı ev ve iş yerlerinin zarar gördüğünü ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow