hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaye Boralıoğlu'nun kitabı Meçhul, 'Satırlar Arası'nda

    Gaye Boralıoğlunun kitabı Meçhul, Satırlar Arasında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Gaye Boralığlu'nun kitabı Meçhul, Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında barışa adanan Satırlar Arası programında ödüllü şair Jan Wagner tarafından okundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında gerçekleşen ve barışa adanan "Satırlar Arasında" programına seçilen Gaye Boralıoğlu'nun Meçhul adlı eseri, 13 Ekim akşamı St. Katharinen Kilisesi'nde okundu.

    Meçhul'ü, bu yıl Büchner Ödülü'nü kazanan şair-yazar Jan Wagner seslendirdi.

    Meçhul, bu yıl Almanya'da Der Fall İbrahim adıyla ve Binooki Verlag tarafından Wolfgang Riemann çevirisiyle yayınlanmıştı. Meçhul, bu yaz Sueddeutsche Zeitung tarafından yılın kitapları listesine seçilmişti.

    Programın amacı şöyle açıklanıyor: "Frankfurt'taki Uluslararası Kitap Fuarı sırasında yazarlar 'Satırlar Arasında - Bir Saatlik Güzellik' başlıklı bir sunuş dizisinde, ülkelerinde krizlerin ve çatışmaların edebiyatın ortaya çıkmasını zorlaştırdığı meslektaşlarının eserlerini okuyorlar. Medyanın bize zor, dehşet ve acı görüntüleri sunduğu bir zamanda, metinleri okuyanlar bize, yaydığı değerlerden kaynaklanan güzelliği ve insanlığı nedeniyle edebiyatın bu ülkeler için nasıl da gerekli olduğunu hatırlatıyorlar. Karşılıklı anlayışın bir ifadesi ve kriz bölgelerinde yaşayan insanlarla dayanışmanın bir işareti olarak bu okuma seanslarıyla onların edebiyatını onurlandırmak istiyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow