hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amansız sosyal medya hastalıkları!

    Amansız sosyal medya hastalıkları
    expand

    Sosyal medya hayatımıza, hatta dünyaya renk katmış olabilir. Ancak her gülün bir dikeni vardır. Twitter, Facebook gibi sosyal medya site ve uygulamalarının dikeni ise "sosyal medya hastalıklarıdır"... Hadi itiraf et! Sen de onlardan birisin... Peki ama hangisisin?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bip bip düşkünlüğü

    Bu hastalığa yakalanan kişiler telefonlarının sesli uyarı sistemlerini ne olursa, ne zaman olursa olsun "beni sesli olarak uyar" seçeneğinde tutarlar. Semptomları: Bu kişilerin telefonlarından her zaman bip, dıt, zzz gibi sesler çıkar. Retweet'lenen her tweet'lerinde, paylaşımlarda, yorumlarda telefonları öter.

    Sosyal guru

    Kartvizitlerinde kendilerini "Sosyal Medya Gurusu" olarak ilan ederler. Bugünlerde herkes sosyal medya gurusu maşallah. Bu yüzden semptom falan aramaya gerek yok.

    Kelime yaratıcısı

    Bu tür kişiler konuşmalarında sosyal medya sitelerinin isimlerini cümlenin öğeleri arasında sık sık kullanırlar. Bu tür sosyal medya hastaları için yapılacak pek bir şey yoktur. Sosyal kredibiliteleri yerlerdedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sesli harf yoksunluğu

    Bu tür sosyal medya kişilikleri, olabilecek tüm sesli harfleri mesajlarından çıkarırlar. Aslında nedeni açıktır: 140 karakter sınırı. Onlar için gramer diye bir şey yoktur. Öyle ki bu yoksunluklarını her alanda (e-mail, blog vs.) sergilerler.

    Bloguma bak hastalığı

    Her sorulan soruya "O konu hakkında yazdığım blogu okumalısın" şeklinde cevap verilirler. Sosyal ilişkilerinde sürekli olarak etrafındaki insanları bloglarına davet etme hevesindedirler. Hiçbir sorunun cevabını alamazsın, tek çaren bloğuna bakmaktır.

    Skor peşindekiler

    Düzenli olarak sosyal-skor sitelerinde profillerinin etkisini ölçerler. Tek amaçları yayınladıkları içeriklerin diğerlerinden daha faydalı olduğunu kanıtlamaktır.

    Check-in hastalığı

    Her gittikleri yerde "Ben burdayım, ben şurdayım, ben ordayım" diye check-in yaparlar ve sosyal medyadan lokasyonlarını ilan ederler. Bu yüzden sürekli rozet peşindedirler ve kahvecide, pilates sınıfında, orada, buradadırlar.

    Beğenici

    Like butonuyla duygusal bir yakınlık kurarlar. Amaçları gelen gönderileri ilk beğenen olmaktır. İki saniyeden kısa sürede beğenebilirler.

    Kontrol hastalığı

    Her iki dakikada bir telefonlarını kontrol ederler. Instagram'a yüklediği fotoğrafı kaç kişi beğenmiş diye merak ve endişe içindedir. Bu tür sosyal medya hastalarının artık arkadaşlarıyla şöyle bir oturup akşam yemeği yeme şansı kalmamıştır. Çoğunlukla araç kullanırken cep telefonlarıyla uğraştıklarından sürekli trafik cezası yerler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahammülsüzler

    Sosyal medya sitelerindeki en ufak bir arıza, haklarında yapılmış olumsuz bir yorum karşısında çıldırırlar. Hayatlarının bir iki saatini bu şekilde geçirirler. Hiçbir şeyden memnun olamazlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow