hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve saldırgan öldürüldü...

    Ve saldırgan öldürüldü...
    expand

    Fransa'nın Toulouse kentinde 10 günde yedi kişiyi öldürdüğü iddia edilen Muhammed Merah'a yönelik dünden beri devam eden operasyon tamamlandı. Polisle girdiği çatışmanın ardından pencereden atlayan 23 yaşındaki zanlının öldüğü bildirildi. Toulouse kentindeki saldırıyı ise El Kaide üstlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçü Müslüman, 4'ü Yahudi 7 kişiyi öldürdüğü öne sürülen Merah’a yönelik operasyon, 32 saat sürdü. Operasyonda beş polis yaralandı.

    Cezayir asıllı bir Fransız vatandaşı olan Merah'ın düzenlediği saldırılar, Fransa kamuoyunda ve dünyada büyük yankı bulmuştu. Merah, son 10 gün içerisinde üçü Kuzey Afrika kökenli Fransız askeri, diğerleri ise Yahudi olmak üzere yedi kişiyi vurarak öldürmüştü.

    Derinleştirilen soruşturma sonucunda bulunan ipuçları Fransız polisini, Toulouse kentinde Merah'ın yaşadığı eve yönlendirdi. Evi dün ablukaya alan polis, Merah'ın silahlı direnişiyle karşılaştı ve operasyonda zaman zaman çatışmalar da yaşandı.

    Operasyonun devam ettiği saatlerde France 2 televizyonu, Merah'a ait olduğunu iddia ettiği bazı görüntüler yayınladı. Böylece dünya kamuoyu son yılların en çok dikkat çeken saldırganıyla tanışmış oldu. France 2 televizyonunun yayınladığı görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiği bilinmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El kaide üstlendi

    Bu arada  El Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen bir örgüt, Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

    El Kaide'nin Mağrib koluna (Aqmi) bağlı "Halife'nin Askerleri" adlı grup, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Toulouse'daki saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini belirtti.

    "Halife'nin Askerleri", daha önce Afganistan ve Kazakistan'da düzenlenen bazı saldırıların sorumluluğunu da üstlenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow