hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şam Büyükelçiliğinin faaliyetleri durduruldu

    Şam Büyükelçiliğinin faaliyetleri durduruldu
    expand

    Türkiye, 1 Nisan'daki "Suriye'nin Dostları" toplantısından önce Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'u geri çekti. Şam Büyükelçiliğini kapattı.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Büyükelçiliğin tüm faaliyetleri bugünden itibaren geçici olarak askıya alındı. Bu karara ilişkin bilgiler, Büyükelçiliğin web sitesinde de duyuruldu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Güney Kore'de gazetelerin genel yayın yönetmenlerine yaptığı açıklamada Türkiye'nin Şüm Büyükelçiliği'nin bugünden itibaren kapatılacağını açıklamıştı.

    Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ve elçilik çalışanları ise Suriye'yi terk etti; Türkiye'ye dönüyor. Büyükelçi ve çalışanlar karayolu ile Suriye'den Lübnan'a, Lübnan'dan denizyolu ile Türkiye'ye doğru yola çıkacak. Elçilik görevlilerine özel harekatçılar eşlik ediyor. Büyükelçi Önhon, ailesi, elçilik çalışanları ve araçları alacak o gemi, Lübnan'a doğru yola çıktı. Daha önce bir çok kez Şam'dan Türkiye'ye dönüşte karayolunu tercih eden Önhon, ailesi ve büyükelçilik çalışanları, bu kez güvenlik gerekçesiyle rotasını Lübnan'a çevirdi.

    Türkiye'nin Halep'teki başkonsolosluğu ise görevini sürdürecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow