hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani'den çarpıcı açıklama

    Barzaniden çarpıcı açıklama
    expand

    Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, hiç bir bölünme ve birliğin zorla olamayacağını, bunun örneklerinin Çekoslovakya ve Almanya'da görüldüğünü belirterek, "Kürt ulusu, gün gelecek birleşecek ve kendi kaderini tayin edecek" dedi.

    Merkezi Bağdat'ta bulunan El-Şarkiye televizyonuna konuşan Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani, çarpıcı açıkmlamalarda bulundu.

    Yıllardır Kürtlere karşı büyük bir zalimlik yapıldığını, ancak Kürtlerin de bir gün birleşerek müjde vereceğini kaydeden Barzani, "Bu gerçek gözardı edilemez. Bizde bir ulusuz, diğerleri gibi. Fars, Arap, Türk ulusundan bir eksiğimiz yoktur. Arap ulusu kaç ülkede bölünmüş. Kürdistan kaç ülke arasında bölünmüş ve hiç bir zaman Kürt devleti olmasına izin verilmedi" dedi.

    Hiç bir bölünme ve birliğin zorla olamayacağını, bunun örneklerinin Çekoslovakya ve Almanya'da görüldüğünü söyleyen Mesud Barzani, şöyle konuştu: "Zorla bölünenler 40 yıl aradan sonra yine birleştiler, 40 yıllık bir ayrılmadan sonra. Kürt ulusu gün gelecek birleşecek ve kendi kaderini tayin edecek. Ben şiddeti benimsemiyorum. Şiddet ve silah ile çözülecek bir mesele olarak da görmüyorum. Herkes de bunu bilmeli. Tarihten bugüne kadar Kürtlere karşı büyük bir zulüm yapılmıştır ve bu halka karşı artık insafa gelinmelidir. Herkes bir müjdeyi bekliyor. Bu müjde her an da açıklanabilir. Ama ben de bilmiyorum, ben de buna şahit olabilirim, torunlarım da. Ama bu müjde gerçekleşecek ve engelenemeyecek bir gerçektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow