hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül Facebook, Google ve Microsoft'u ziyaret etti

    Gül Facebook, Google ve Microsoftu ziyaret etti
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de Silikon Vadisi'nde teknoloji turu yaptı. Sanal dünyanın ünlü şirketleri Google, Microsoft ve Facebook'u ziyaret eden Gül, gördüklerinden memnundu. Gül, daha sonra Twitter'ın San Francisco kentindeki merkezini ziyaret etti.

    Kurum girişinde Facebook yöneticilerinden Sherley Sandberg'in karşıladığı Cumhurbaşkanı, eşi ile Facebook logosu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve "Facebook karatahtası"na isimlerini yazdı.

    Daha sonra kendilerine kurum hakkında brifing verilmek üzere Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler basına kapalı bir toplantıya katıldı.

    Microsoft gezisi

    Cumhurbaşkanı Gül'ün gün içinde üçüncü durağı ise bilgisayar dünyasının yazılım devi Microsoft oldu.



    Cumhurbaşkanı Gül, Facebook'ta çalışan genç Türk mühendislerle birlikte...

    Google durağı

    Gül, internet devi Google şirketinin merkez binasını da ziyaret etti. Gül ve beraberindeki heyeti, Google'ın kurucusu ve yöneticisi Sergey Brin karşıladı.

    Cumhurbaşkanı, Google şirketindeki Türk çalışanlarla da ayaküstü sohbet edip fotoğraf çektirdi.

    Servis otobüsünde de çalışabiliyorlar

    Sergey Brin ile ofisinde bir süre sohbet eden Gül ve beraberindekilere, kurucu Brin, Google'ın yeni projelerinden bahsetti.

    Sergey Brin, Cumhurbaşkanı Gül'e çalışanlarını wi-fi hizmet veren servis ile işe taşıdıklarını, dolayısı ile trafik bile olsa İnternet ortamında çalışanların servis otobüsünü ofis gibi kullanabildiklerini söyledi.

    Görüşme sonunda Google ailesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşleri Hayrünnisa Gül ve oğlu Ahmet Gül'ün de yer aldığı heyetle birlikte bir aile fotoğrafı çektirdi. Sergey Brin'in fotoğraf çekiminde Google'ın yeni ürettiği akıllı gözlüğü takması dikkati çekti.

    İnsansız aracı inceledi

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google'ın merkezinde dev ekranda istanbul'u seyredip Tarabya köşküne baktı ve Google'ın üzerinde çalıştığı insansız araç projesi hakkında yöneticilerden bilgi aldı.

    İnsansız aracı Cumurbaşkanı Gül'e Google kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Segey Brin ile Google'ın projeden sorumlu olan Yeni İş Geliştirme Bölümü Direktörü Seval öz tanıttı.

    Google'ın kurucusu Sergey Brin daha sonra Cumhurbaşkanı ve eşlerini insansız hareket eden araba ile yemeğe götürdü.

    Şoförsüz araçla hız sınırını aştı

    Eşi Hayrünnisa Gül ve Sergey Brin ile birlikte arka koltukta oturan şoförsüz araç, San Francisco karayollarında yasal limit olan saatte 105 kilometre hız sınırını aşarak 128 km hıza ulaştı.




    Sergey Brin, Gül'e Google'ın en yeni buluşlarından Google Glasses'ı gösterdi...

    Twitter merkezine de gitti

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'deki temasları çerçevesinde, mikro-blog sitesi Twitter'ın San Francisco kentindeki merkezini ziyaret etti.

    Cumhurbaşkanı Gül'ü, Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Dick Costolo, Kurucu Başkan Jack Dorsey ve şirketin Türk çalışanı Aslı Sayitoğlu karşıladı. Twitter çalışanları, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinde, jest olarak arka planda Sertab Erener'in şarkılarını çaldı.

    Mikro-blog sitesinin çalışanları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğraflarını çekerek, Twitter'da yayınladı.

    Gül'ün Twitter ziyareti oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

    Türk misafirler Twitter logosunun önünde fotoğraf çektirirken, Twitter çalışanları da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü tweet yapmak için yarıştı.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün Twitter ofislerini gezerken, çalışanların Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafını çekip, zaman kaybetmeden Twitter hesaplarından "tweet" yapmaları renkli bir görüntü oluşturdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow