hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Celal Talabani'den çok ciddi uyarı

    Celal Talabaniden çok ciddi uyarı
    expand

    Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irklı siyasi taraflar arasındaki ilişkilerdeki gerginliğin tehlikeli boyutlara ulaştığını ve bu tehlikenin gittikçe artmaya başladığını bildirdi.

    Irak İslam Yüksek Konseyi eski Başkanı Muhammed Bakır El Hekim'in ölümünün 9. yıl dönümü münasebetiyle Bağdat'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkedeki siyasi taraflar ve hükümet ortakları arasındaki ilişkilerde gerginliğin tehlikeli seviyeye ulaştığını ve bu tehlikenin gittikçe arttığını, bu durumun ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

    Talabani, konuşmasında tarafları açık ve şeffaf bir diyaloğa başvurmalarını, anayasa, önceki anlaşma ve ittifakların gölgesi altındaki bir masaya sorunlarını tek tek yatırmalarını ve tüm tarafların ülke idaresine katılımını sağlayacak genel ıslahatların yapılması için yöntemlerin biran önce sunulmasını istedi.

    Irak'ın birçok ırk, din, mezhep ve farklı siyasi akımlardan oluştuğunu dile getiren Talabani, "Bu özelliğe sahip Irak'ın idaresi ve hükümeti tek bir din, ırk, mezhep, parti ya da şahsın tekelinde olamaz. Daimi bir uzlaşıya ancak saf niyetle, açık olmakla, karşılıklı güven ve anlaşmazlık çatlağını daraltmakla ulaşılır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow