hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Şafak'a tepki çığ gibi

    Altın Şafaka tepki çığ gibi
    expand

    Yunanistan'da Altın Şafak Partisi'ne ve yükselişe geçen ırkçılığa tepki büyüyor. Altın Şafak sözcüsünün iki kadın siyasetçiye bir TV yayınında saldırmasının ardından, protesto eylemlerine binlerce kişi katıldı. Hakkında tutuklama emri çıkarılan sözcü ise stüdyoyu terk ettiğinden bu yana kayıp.

    Dünya televizyonlarının defalarca kullandığı TV ekranındaki saldırı görüntüsü, Yunanistan'da siyaseti de sokağı da ayağa kaldırdı. Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi Sözcüsü İlias Kasidiaris'in iki kadın siyasetçiye saldırmasının ardından, parti karşıtı protestolar büyüdü.

    Atina da dahil 15 şehirde düzenlenen eylemlerde, göstericiler, parlamentoda "Faşistlere hayır" dedi. Yabancılara yönelik şiddetin yükselişe geçtiği Yunanistan'da, eylemlere göçmenler de katıldı. Protesto Yunanistan Parlamentosu'nun önündeki Sintagma Meydanı'na kadar taşındı.

    Partisine yönelik eleştirilerin bir kez daha alevlenmesine yol açan Altın Şafak Sözcüsü Kasidiaris hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak, Kasidiaris o stüdyoyu terk ettiği Perşembe gününden bu yana ortada yok. Yargının ve polisin ulaşamadığı siyasetçi, belirsiz bir adresten bir televizyon kanalına konuştu; "Provoke edildim, kendimi korudum" dedi.

    Yunan hükümeti, olayı, "Bu bütün demokrat vatandaşlara yönelik bir saldırıdır" ifadeleriyle kınadı.





    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow