hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye ordusundan dev tatbikat

    Suriye ordusundan dev tatbikat
    expand

    Suriye Silahlı Kuvvetleri'nin birkaç gün sürecek hava, deniz ve kara tatbikatı başlattığı bildirildi.

    Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, ordunun olası bir kara, deniz ve hava saldırısı karşısında üzerine düşen görevi yerine getirebilme gücünü denemeyi hedeflediği bir tatbikat düzenlediği kaydedildi.

    Tatbikatta, sahil füzelerinin yanı sıra deniz helikopterlerinin muhtemel bir saldırı durumunda manevra güçlerinin denendiği belirtilen haberde, tatbikatta gerçek mühimmatın kullanıldığı ifade edildi.

    Ölü sayısı 67'ye yükseldi

    Bu arada Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin doğusunda yer alan ve sabahtan bu yana ağır silahlarla yoğun operasyonların düzenlendiği Deyr Ez Zor kentinde 19, Halep ve İdlib'te 11'er, Hama'da 12, Humus'ta 6 Dera ve başkent Şam'ın banliyölerinde 4'er olmak üzere ölü sayısının 67'ye yükseldiğini duyurdu.

    Ordunun İdlib ve çevre kentlerine hava destekli olarak düzenlediği operasyonlarda halkın korkudan güvenli bölgelere ve Türkiye'ye kaçmaya çalıştığını ifade eden yerel aktivistler, kaçanlar arasında üst rütbeli askerlerin de olduğunu bildirdi.

    Aktivistler, İdlib, Hama, Humus Deyr Ez Zor ve Halep'te onlarca askerin birliklerinde ayrılarak Özgür Suriye ordusuna katıldığını da söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow