hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En zengin 400 Amerikalı!

    En zengin 400 Amerikalı
    expand

    314 milyon nüfuslu bir ülkede toplam servetin 8'de biri en zengin 400 kişinin elinde. O ülke ABD. O zenginler hepimizin tanıdığı isimler: Bill Gates, Warren Buffett, George Soros, Mark Zuckerberg. Bilgiler Forbes dergisinin her yıl yayınladığı en zengin 400 isim listesinden...

    İş dünyasının önde gelen dergilerinden Forbes en zengin 400 Amerikalının listesini yayınladı.

    Birinci sırada Bill gates, ikinci sırada "Sekreterimden daha düşük oranda vergi ödüyorum burada bir hata var" diyerek Obama'nın vergi politikalarına destek olan Warren Buffett var.

    Facebook'un borsadaki önlenemez düşüşü geçen yılın 14'üncüsü Mark Zuckerberg'e 22 sıra ve 8 milyar 100 milyon dolar kaybettirdi.

    Sosyal medya patronları toplamda kaybedenler listesinde.

    Listede bu yıl 45 kadın var. Aralarında en dikkat çekeni, Apple'ın yaratıcısı Steve Jobs'ın eşi Lauren Powell. Powell, listenin 28'inci sırasında. Ama liste sadece teker teker isimlerin servetini değil, zenginlerin ederinin Amerikan ekonomisinin içindeki yerini de ortaya koyuyor.

    Buna göre, en zengin 400 ismin serveti geçen bir yılda yüzde 13 arttı, 1 trilyon 700 milyon dolara çıktı. Bu rakam 13 trilyon 560 milyarlık Amerikan ekonomisinin 8'de biri.

    Yüzde 13'lük artış, Amerikan ekonomisindeki yıllık yüzde 1.7'lik büyümenin 7 buçuk katı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow