hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsviçre: "Alevilik ayrı bir inanç grubudur"

    İsviçre: Alevilik ayrı bir inanç grubudur
    expand

    Türkiye'de cemevleri bile ibadethane olarak kabul görmeyen Alevilik, İsviçre'de Sünni Müslümanlıktan ayrı bir inanç grubu olarak kabul edildi. Basel Şehir Kantonu, Aleviliği ayrı bir inanç grubu olarak tanıdı.

    Türkler'in en yoğun olarak yaşadığı Basel Şehir Kantonu Parlamentosunca Aleviliği ayrı bir inanç grubu olarak tanındı. Alevi derneklerince daha önce yapılan başvuru dün gece karara bağlandı. Kabul edilen başvuruya göre Aleviler, Sünni Müslümanlardan ayrı bir grup olarak tanındı.

    İsviçre'nin Basel Şehir Kantonunda yaşayan Alevilerin çatı dernekleri Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi ve Basel ve Çevresi Alevi-Bektaşi Kültür Birliği bu yıl Kanton parlamentosuna başvurarak, ayrı bir inanç grubu olarak tanınmak istediklerini bildirdiler. Sünni Müslümanlar ile olan karışıklığı önlemek ve kendi kültürlerine sahip çıkmak için ayrı bir inanç grubu olarak tanınmalarının gereği üzerinde duran derneklerin başvurusu, önce 14 Ağustos'ta Kanton hükümetince benimsendi. Hükümet teklifi olarak parlamentoya sunulan başvuru dün geceki oturumda kabul edildi. Bundan böyle Basel şehir kantonunda Aleviler ayrı bir inanç grubu olarak tanınacaklar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow