hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Halk için" hacklediler, engellendiler

    Halk için hacklediler, engellendiler
    expand

    Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sunucularına girip şikayet ve ihbar yazışmalarını deşifre ederek sesini duyuran Kizilhack.org'a erişim bugün itibariyle Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nce engellendi. Halk için hacklediklerini söyleyen Kızıl Hackerlar'ın amacı ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızıl Hackerlar Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularına girerek "endişeli" vatandaşların ihbar ve şikayet dilekçelerini internette yayınladı. Biz de CNNTurk.com olarak, RedHack grubu hakkında haber yapmak üzere grubun websitesinden yararlandığımız sırada, saat 11:00 civarı siteye erişim engellendi. Siteye girmek isteyenler 'Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nce idari tedbir uygulandığı' bildirimiyle karşılaşıyor.

    Gelelim Kızıl Hackerlara...

    RedHack yani Kızılhack 1997'de "ezilen halkarın dijital alandaki örgütlü sesi" olarak kurulan bağımsız bir Marksist oluşum. Sloganları "halk için hack" olan RedHack'in tüzüğüne göre grubun esas görevi Türkiye Devrimci Hareketi'ne bilişim ve iletişim alanında yardımcı olmak. Bu yolda kapitalizm ve milliyetçilik Kızıl Hackerların baş düşmanları arasında yer alıyor.

    Eylem şekilleri:

    Bildiri tarzı: "Zengin sınıfa karşı fakir sınıfın bilinçlendirilmesi" amacıyla, genelde siyasetle alakasız bireysel sayfaların, küçük işletmelerin veya apolitik devlet kuruluşlarının (hastane gibi) sitelerini hackliyorlar. Kızıl Hackerlar bu eylemlerde sitedeki dosyalara zarar vermeden sadece kendi bildirilerini yayınlıyorlar.

    Saldırı tarzı: Kızıl Hackerlar bu eylemleri sitelere kalıcı hasar vermek amacıyla gerçekleştirip dökümanlar siliyor, indexler değiştiriyor ve farklı kodlar yerleştiriyorlar. Bu eylem kapsamında faşist veya halk düşmanı bireylerin, devlet, legal parti veya finans siteleri hackleniyor.

    Site hacklemek dışında ele geçirilen gizli dökümanların deşifre edilip kamuya sunulması da RedHack eylemleri arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan eylemlerden bazıları:

    Bankaların, gazetelerin, televizyon ve radyo kanallarının sitelerini kırıp devrimci sloganlar yaptılar.

    Valiliklerin, kaymakamlıkların ve belediyelerin sitelerine aynı anda saldırıp e-devleti çökerttiler.

    İstanbul'daki online trafik cezalarını sildiler.

    Polisin gizli belgelerini yayınladılar. Mobese kayıtlarını deşifre ettiler.

    Adnan Oktar'ın binden fazla sitesi aynı anda hacklendi. Hacklenen siteler arasında Cübbeli Ahmet Hoca ve Mahmut Hoca'nın siteleri de yer alıyor.

    Sivas katliamının yıldönümünde Sivas Valiliği'nin sitesi hacklendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow