hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Büşra Ersanlı 200 gündür tutuklu"

    Büşra Ersanlı 200 gündür tutuklu
    expand

    Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın KCK davasından tutuklanmasının ardından akademisyenlerce kurulan "Türkiye’de Araştırma ve Öğretim Özgürlüğü Uluslararası Çalışma Grubu" (GITT), Ersanlı'nın tutukluluğunun 200. gününde bir açıklama yaptı.

    Fransa, Kuzey Amerika, İngiltere, İsviçre ve Türkiye’de faaliyet gösteren ve öğretim elemanları ile araştırmacılara yönelik baskılarla mücadele eden GITT'in açıklamasında, "Ersanlı'nın faaliyetlerinin şiddetle ilişkilendirilmesi, akademik ve siyasal özgürlüklere yönelik tehditlerin en vahimidir" denildi. GITT tarafından "Prof. Dr. Büşra Ersanlı 200 gündür tutukevinde!" başlığıyla yapılan açıklamada, Büşra Ersanlı'nın durumu hatırlatılatılarak, şunlar söylendi:

    "Özgün akademik çalışmalarını ve yasal siyasal faaliyetlerini, yasadışı bir eylemlilik ve şiddetle ilişkilendirmek suretiyle, Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın akademik ve politik kimliğini itibarsızlaştırmaya çalışan ve hukuk adına hukukdışılığı meşrulaştıran siyaset kültürünü ifşa etmek üzere, Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın 200 gündür tutukevinde bulunduğunu hatırlatıyoruz.

    Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın, geniş bir yelpazeye yayılan akademik yetkinliğini, en temel vatandaşlık hakkı olan siyasal katılım hakkını kullanarak, Türkiye siyasetinin can yakıcı sorunlarından olan Kürt meselesinin çözümüne katkıda bulunmak üzere vakfetmesinin şiddetle ilişkilendirilmesi ve hukuken cezalandırılmasına yönelik bu girişim, akademik ve siyasal özgürlüklere yönelik tehditlerin en vahimidir.

    Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın maruz kaldığı haksızlığın en kısa sürede sona ermesi, akademik ve siyasal özgürlükler için verdiğimiz mücadelenin en önemli hedefi olmaya devam edecektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow