hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuğu olmayan kadın bebek kaçırdı

    Çocuğu olmayan kadın bebek kaçırdı
    expand

    Gaziantep'te, hastaneden yeni doğmuş bebek kaçıran kadın, doğum raporu almaya çalıştığı başka bir poliklinikte yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın ve Doğuk Hastalıkları Hastanesi'nde dün doğum yapan Medine Sakır (26) ve kayınvalidesi Rakka Sakır'ın hastanedeki odalarına gelen ve kendini "Baraklı Melek" olarak tanıtan Firdevs K. (29), "kendisinin de doğum yaptığını ve aynı hastanede yattığını" ifade etti.

    Hasta odasında doğum yapan kadınla sohbet edip dostluk kuran Firdevs K. uykuları gelen anne ve kayınvalidesine "Siz uyuyun ben bebeğe bakarım" deyip, onlar uyuduktan sonra bebeği bir çantaya koyarak hastaneden ayrıldı.

    Uyanıp, bebeğini yerinde bulamayan annenin, durumu hastane yönetimine bildirmesi üzerine olay yerine gelen yetkililer, güvenlik kamerası görüntülerinden bebeğin kaçırıldığını belirledi.

    Bunun üzerine olayla ilgili araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, görüntülerden yola çıkarak konuyla ilgili araştırma başlattı.

    Bu esnada gelen bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Çıksorut Mahallesi'nde özel bir polikliniğe giderek, doktorlara, "Ben evde doğum yaptım, bana rapor verin çocuğumu nüfusa kaydetmek istiyorum" dediği belirlenen Firdevs K'yı sorguladı.

    Gözaltına alınan Firdevs K, daha sonra kaçırdığı bir günlük bebekle Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne götürüldü. Bebeğin annesi Medine Sakır'la yüzleştirilen Firdevs K, bebeğin annesi tarafından teşhis edildi.

    Kadına saldırmak istediler

    Bu arada bebeğin yakınları burada Firdevs K'ya saldırmak istedi.

    Polisin müdahalesiyle linç edilmekten kurtarılan Firdevs K. geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Zanlının sorgusunda "Suriyeli biriyle evli olduğu ve sürekli düşük yaptığı için çocuklarının olmadığını, bu durumdan rahatsız olan eşinin kendisini boşamak istediği için böyle bir yola başvurduğunu söylediği" öğrenildi.

    Çocuklarına kavuşan bebeğin annesi Medine Sakır ve babası Muhittin Sakır, bebeklerinin bulunmasından duyduğu sevinci dile getirerek, bu konuda kendilerine yardımcı olan hastane yetkilileri ile polise teşekkür etti.

    İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök de AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Olayın bütün boyutuyla araştırıldığını, polisin olayla ilgili adli soruşturmayı sürdürdüğünü anlatan Karakök, kendilerinin de görevli personel hakkında idari soruşturma başlattıklarını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow