hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevda Tepesi imara açıldı

    Sevda Tepesi imara açıldı
    expand

    İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında yer alan ve Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez mekanlarından Sevda Tepesi olarak bilinen 57 bin metrekarelik birinci derece SİT alanı imarı açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dün yapılan oturumla Suudi Kralı Abdullah'a ait araziye imar izni çıktı.

    İstanbul Boğazının Anadolu yakasında, Üsküdar Kandilli yamacında bulunan, 57 bin metrekarelik birinci derecede SİT alanı olan Sevda Tepesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın teklifi  üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Belediye Meclisi, olaylı bir oturumun ardından 1984 yılında Kral Abdullah'a 27 milyon dolara satılan araziye imar izni veren önergeyi kabul etti.

    AK Parti grubu tarafından İBB Meclisi'ne getirilen önerge, Esenyurt ilçesi ile Kandilli'deki Sevda Tepesi için imar değişikliği öngörüyordu. CHP'li Meclis Üyesi Doğan Tekel, Sevda Tepesine imar değişikliğinden, AK Parti'li meclis üyelerinin bile haberi olmadığı iddiasında.

    İmar değişikliği planı, Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun oylarıyla kabul edildi. CHP'liler, meclis salonunu terketmeyerek karara tepkilerini, oturma eylemiyle gösterdi. Eyleme CHP'li milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Aydın Ayaydın da katılırken,  çevik kuvvet polisi devreye girdi.

    İmar planına göre, Sevda Tepesinde 57 bin 487 metrekare alana inşaat yapılabilecek. Binaların yüksekliği 7.5 metreyi geçmeyecek.

    CHP'li meclis üyeleri ise, bölgeye turizm tesisi değil, özel malikane yapılacağını savunuyor. Sevda Tepesine inşaatı önlemek için, CHP son yolu da deneyecek ve kararı mahkemeye götürecek.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow