hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu işareti verdi!

    Davutoğlu işareti verdi
    expand

    Suriye'den gelen mülteci akınında kritik rakamı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu telaffuz etti. Hürriyet gazetesi'nden İsmet Berkan'a konuşan Davutoğlu 100.000 rakamına ulaşılması halinde Suriye sınırları içinde güvenlikli bölge oluşumunun söz konusu olacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye sınırındaki mülteci akını 65 bini aşarken Türkiye güvenlikli bölge hazırlıklarına hız verdi. Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan'a konuşan  Dışişleri Bakanı  Ahmet Davutoğlu "Türkiye tarafsız kalamazdı" dedi ve şöyle devam etti.

    Kendisine yönelik eleştirilerin de aslında konjonktüre yönelik birer eleştiri olduğuna dikkat çeken Davutoğlu şöyle devam etti. "Türkiye belki 10 ay boyunca Esad'dan yana tavır aldı. Tavrımız, rejimin Hama ve Humus katliamlarıyla ve Esad'ın verdiği sözlerin hiçbirini tutmayacağını görmemizle değişti. O aşamadan sonra Suriye halkından yana tavır almasaydık Arap sokağına nasıl çıkardık. Bizi bir de Sünnicilik yapmakla suçluyorlar. Meselelere öyle bir pencereden bakıyor olsaydık Mübarek'e de 'Git' demezdik."

    Davutoğlu özellikle Fransa'nın Birleşmiş Milletler'i 30 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırmasına dikkat çekti ve olası bir "uçuşa kapalı bölge, ya da güvenlikli bölge" için işaret verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow