hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'dan Eastwood'a: "O koltuk dolu"

    Obamadan Eastwooda: O koltuk dolu
    expand

    Dünyaca ünlü aktör Clint Eastwood, Cumhuriyetçi Parti'nin kongresindeki "boş koltuk" konuşmasıyla bir anda sosyal medyanın gündemi oldu. Boş koltuk ile ABD Başkanı Obama ile konuşuyormuş gibi konuşan Eastwood'a Obama'dan yanıt gecikmedi. Obama, twitterda "O koltuk dolu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin kongresinde Başkan adayı Mitt Romney'in sürpriz konuğu dünyaca ünlü ve Oscar ödüllü aktör, yönetmen Clint Eastwood oldu. Eastwood, ABD Devlet Başkanı Obama'ya ithafen ve aktörlük yeteneklerini de kullanarak boş bir koltukla konuştu. Sosyal medya boş koltuk olayına anında tepki verdi. Son tepki ise Başkan Obama'dan geldi. Obama, resmi twitter hesabında "O koltuk dolu" diyerek kendi fotoğrafını paylaştı.

    Clint Eastwood'dan destek

    Sürpriz şekilde sahneye çıkarak, Romney'ye destek veren Eastwood, "stand-up şov" tarzında yaptığı 10 dakikalık sunumunda, ABD Başkanı Barack Obama'yı simgeleyen boş bir sandalyeyle hayali sohbet etti.

    "Hayali Obama"

    "Bugün yanımda Sayın Obama var ve kendisine bazı sorular soracağım" diyerek, yanındaki boş sandalyeye dönen Eastwood, "Sayın Başkan, başkanlık seçimleri için yarışırken verdiğiniz sözlere n'oldu? İnsanlara ne söylüyorsunuz?" diye sordu.

    "Hayali Obama'yı" AfganistanGuantanamo ve işsizlik sorunu gibi konularla alakalı eleştiriler yönelterek sıkıştıran Eastwood, sandalyeyle diyaloğunun bir yerinde, Obama sanki kendisine "kapa çeneni" demiş gibi yaptı ve "Ne demek çeneni kapa. Çenemi kapatmayacağım, bu benim sıram" ifadesini kullandı.

    Eastwood, hatta bir ara daha da ileri gidip, yine sandalyeye dönerek, "Ne? Sayın Romney'ye ne dememi istiyorsunuz. Bunu ona söyleyemem. Siz kesinlikle delisiniz. (ABD Başkan Yardımcısı Joe) Biden kadar kötü oluyorsunuz" dedi.

    Obama ilk seçildiğinde bunu kendisinin de olumlu karşıladığını, "Bunun büyük bir şey olduğunu düşündüm. Herkes ağlıyordu. Oprah ağlıyordu, ben bile ağlıyordum" sözleriyle esprili biçimde dile getiren Eastwood, "Ama, bu ülkede 23 milyon işsiz olduğunu öğrendiğimden beri bu kadar çok ağlamadım, çünkü bu bir utanç vesilesi, ulusal bir utanç ve bu yönetim bunu iyileştirmek için yeteri kadarını yapmadı" diye konuştu.

    "Eğer birisi işini yapmıyorsa, onun görevine son vermeliyiz" sözleri izleyicilerden yoğun alkış alan Eastwood'ın, bu sözleri söyledikten sonra boğaz kesme işareti yapması dikkati çekti.

    Eastwood, Obama'nın avukatlık geçmişine de sataşarak, "Zaten avukatların ABD Başkanı olması fikrini hiçbir zaman iyi bulmamışımdır" ifadesini kullandı.

    Eastwood, Romney'nin ise iş dünyası deneyimine atıfta bulunarak, "Ama belki de şimdi bir işadamının zamanı. Ne dersiniz?" diye sordu.

    "Yapılacak çok şey olduğunu düşünüyorum ve bence Sayın Romney ve Sayın (Cumhuriyetçilerin Başkan Yardımcısı adayı Paul) Ryan, işleri düzeltebilecek iki insan" diyen Eastwood, konuşmasını, 1971 yılı yapımı filminde canlandırdığı ünlü "Dirty Harry" (Kirli Harry) karakterinin "Devam et! Günümü gün et" repliğini izleyicilere söyleterek bitirdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    25 bin kez retweet edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boş koltuk konuşması sosyal medyada "Eastwooding" etiketiyle trend olurken "Görünmez Obama" adlı twitter hesapları da oluşturuldu. Son olarak ise Başkan Obama, twitterdaki resmi hesabından "O koltuk dolu" dedi ve "Başkan" koltuğunda otururken çekilmiş olan fotoğrafını paylaştı. Haberin yazıldığı sırada Obama'nın twiti yaklaşık 25 bin kez retweet edilmiş ve 10 bin kişi tarafından da favorilere eklenmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow